Zúzmara szelet
Imádjuk az áfonyát. Valami finomságot szerettünk volna készíteni a hétvégi bográcsozáshoz, és adott volt a gyümölcs. Grízpudingot gondoltam mellé, és ez sült ki belőle. :)
Zúzmara szelet
Hozzávalók 8 személyre
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 gr sütőpor
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl tejföl
- reszelt citromhéj
- 4 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 rúd vanília magjai
- kb. 25 dkg áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy 30x25 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat kikeverjük cukorral, vajjal, citromhéjjal, tejföllel, majd a sütőporral elkevert liszttel.
A fehérjehabot összeforgatjuk a sárgájás keverékkel, majd a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Ez 20-30 perc.
A búzadarát a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lapra kenjük a krémet, megszórjuk a gyümölcsökkel, majd ráfektetjük a másik lapot és hűtőbe tesszük.
A tetejét porcukorral hintjük, áfonyaszemekkel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept