Pitenyalókák
Ha az embernek gyerekei vannak, muszáj kreatívnak lennie, és olyan módon tálalni a gyümölcsöket - adott esetben -, ahogy azt a gyerekek is szívesen elfogyasztják.
Pitenyalókák
Hozzávalók 12 személyre
- 20 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- citrom
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 30 dkg friss meggy vagy meggybefőtt (levével együtt)
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 evőkanál porcukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A saslik vagy hurkapálcákat kettévágjuk, vízbe áztatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük egy órára.
A meggyet kimagozzuk, egy lábasban felmelegítjük a cukorral. A levéből kiveszünk egy keveset, elkeverjük a keményítővel és besűrítjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
A kenéshez a tojást enyhén felverjük.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm-es kiszúróval köröket szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk őket.
Mindegyik szélét átkenjük a felvert tojással, mindegyik körre 1-1 pálcát fektetünk, majd mindegyik kör közepébe 2-3 meggyet teszünk.
A tetejükre kiszúrt karikákra egy összenyomott szívószállal lyukakat szúrunk, széleiket köreben elvékonyítjuk, és így fektetjük a meggyekre.
Összenyomjuk a széleket, majd villával meg is mintázzuk.
A tetejüket szintén tojással kenjük, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept