Madártej szelet
Édesanyám sütötte meg először, nagyon ízlett, tőle tanultam. Azóta is nagyon sűrűn elkészítem, imádja a család!!!
Madártej szelet
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 8 db tojásfehérje
- 8 halmozott evőkanál cukor
- 8 halmozott evőkanál liszt
- ½ csomag sütőpor
Krém
- 8 tojássárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Tetejére
- 5 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.
A krémhez a tojássárgákkal elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett megfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztára szép egyenletesen rásimítjuk a krémet.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak, rákenjük a krém tetejére.
50 g csokit egy kanál olajjal felolvasztunk, és rácsorgatjuk a hab tetejére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció