Karamellás-narancsos bodzaszörp

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet! A karamellától kap plusz finom ízt a szörpünk, a tartósítószer miatt pedig sokáig eltartható! Felnőtteknek ajánlom: egy kevés karamellás-narancsos bodzaszörpöt egy pohár behűtött pezsgővel felönteni, kellemes és finom nyári ital! :)

Karamellás-narancsos bodzaszörp

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 db 5l-es befőttes üveg
  • legalább 10-15 bodzavirág
  • (minél több a virág, annál jobban kijönnek az ízek)
  • 3 l víz
  • 3 kg cukor
  • 2 db citrom
  • 3-4 db narancs
  • 2-3 kiskanál natrium-benzoát
  • 10-20g citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban 1 kg cukrot karamellizálok, majd felöntöm 1 l vízzel. Óvatosan dolgozzunk vele, mert hirtelen felbuggyan, és nehogy kifröcsögjön a kezünkre. Kicsit várok vele, majd hozzáöntöm a maradék 2 l l vizet, a 2 kg cukrot, és összeforralom.

Amíg hűl, előkészítem a bodzavirágot. (Én nem szoktam megmosni, csak a lehetséges bogárkákat szedem le és ki a virágokból.) Az előkészített üvegbe teszem a virágot, a felszeletelt citromot és narancsot, a citromsavat,(lehet összetört citrompótló is), a nátrium-benzonátot.

Amikor langyosra hűlt a karamellás cukorszirup, a virágra öntöm, lefedem és 4 napig így tárolom, időközönként megkeverem. A 4. nap után leszűröm, és még egyszer gézlapon is. Üvegekbe töltöm.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük