Csokis-epres zabpehely puding

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen más idénygyümölccsel is készíthető, különösen finom málnával, őszibarackkal, de télen befőttekből is finom.

Csokis-epres zabpehely puding

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg zabpehely
  • 1 liter tej
  • 15 dkg eritrit
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek kakaópor

Eperzselé

  • 40 dkg eper
  • 2 ek eritrit
  • 1 mk fahéj
  • 1 dl víz
  • 1 ek kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét citromhéjjal ízesítsük, a másikba keverjük bele a kakaóport. Merjük poharakba vagy tálkákba úgy, hogy alulra kerüljön egy réteg kakaós "puding", erre mehet a citromhéjjal ízesített "puding", végül készítsük el az eperzselét. A megtisztított epret vágjuk félbe, negyedekbe, majd tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges, édesíthetünk. Pár perc alatt besűrűsödik! Merjük a pudingok tetejére, ha langyosra hűltek, tegyük be a hűtőbe!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük