Házi sajtos pulykamell sonka

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pulykamell sonkát, majd friss péksüteménnyel, kenyérrel....... kínáljuk pl. reggelire, beletehetjük szendvicsbe.... Hűtőben, zárható dobozban pár napig tárolhatjuk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt (pl. edami, trappista...)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 mk pirospaprika

Lekenéshez

  • 1 ek olaj
  • 1/2 mk pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni.
Majd tegyük bele az aprítóba a hús 2/3 részét, adjuk hozzá a felkockázott bacont, és pár perc alatt pépesítsük. (Húsdarálón is ledarálhatjuk.)
Ezután adjuk hozzá a maradék húst, és indítsuk el a gépet pár pillanatra, hogy az utólag hozzáadott hús kissé darabos maradjon.
Ezután adjuk hozzá a masszához az előzőleg apró kockákra vágott sajtot, majd keverjük össze.
Vágjunk le egy nagyobb folpack fóliát, majd tegyük rá a húsmasszát, és szorosan tekerjük fel, hogy egy feszes rudat kapjunk. A fólia két végét szorosan csavarjuk meg, hogy olyan legyen mint egy nagy szaloncukor.
Ezután vágjunk egy nagyobb alufóliadarabot, helyezzük rá az előzőleg folpack fóliába csomagolt húst, és szintén szorosan tekerjük fel, a végeit pedig szorosan csavarjuk meg.
Egy jénai tálba (v.tepsibe) öntsünk kb. 1,5 dl vizet, majd helyezzük bele a becsomagolt húsrudat, és tegyük be előmelegített sütőbe, majd 130 fokon gőzöljük 1 órán át.
Amikor letelt az idő, vegyük ki a sütőből, majd óvatosan, nehogy a kezünket felcsapja a gőz, csomagoljuk ki az elkészült sonkát. (Gőzölés közben elég sok vizet enged a hús, így nem kell attól tartani, hogy esetleg megég a csomagolás alatt.)
Az olajat keverjük össze a pirospaprikával, majd alaposan kenjük körbe a még meleg sonkatekercset, és ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

1
2
Blog.hu ajánló