Eperkrémleves
Eperkrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg eper
- 2 db alma
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 cm-es friss gyömbér (v. 1 mk őrölt)
- ízlés szerint cukor v. méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat.
Ezután addig főzzük, míg az alma teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat és a szegfűszeget.
Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz, a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük.
Végül a maradék epret tegyük bele a levesbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt tálalnánk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept