Szénhidrátcsökkentett kenyér

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Párom egy hónapja 1-es típusú cukorbeteg lett, napi 200 gramm szénhidrátot kell megennie, így minél kevesebb van egy kenyérben, annyival többet ehet belőle. Így kétnaponta kenyérsütéssel próbálkozik, és ez lett a legjobb.
A bolti szénhidrátcsökkentett kenyerekkel az a baj, hogy vagy nincs rajta, hogy mennyit tartalmaz, vagy pedig 3-400gramm 5-600 Ft, ez a kenyér pedig 750-900 gramm lesz, és az 200-250 Ft-ból kijön.

Megjegyzés: Egy pici cukor azért van a receptben, hogy az élesztő jól működjön.

Jó étvágyat!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 g zabpehelyliszt 29,05 CH
  • 50 g sikér 6,5g CH
  • 100 g BLL112 kenyérliszt 70g CH
  • 150 g Graham liszt 90g CH
  • 150 g rozsliszt 99,75 CH
  • 30 g zabpehely 17,6g CH
  • 12 g szezámmag 2,8g CH
  • 12 g lenmag 3,4g CH
  • 12 g napraforgómag 0,4g CH
  • 50 g margarin
  • 8 g só
  • 5 g cukor
  • 20 g élesztő
  • 3 dl szobahőmérsékletű víz vagy inkább tej(az jobb)
  • Össz.: 335g CH (azaz szénhidrát van benne)
Recept idők

Elkészítés:

1; A liszteket egy tálba összekeverjük (akkorába, amiben majd keleszteni is tudjuk), hozzáadjuk a magvakat, a szétdarabolt margarint, a sót.

2; A szobahőmérsékletű folyadékunkba beletesszük a cukrot. Miután feloldódott, hozzámorzsoljuk az élesztőt, lassú kavargatás mellett szétáztatjuk benne, hogy ne legyen darabos, majd hagyjuk állni kb. 10 percet.

3; A 10 perc elteltével hozzáadjuk az élesztőt a lisztkeverékünkhöz, és összegyúrjuk alaposan, majd hagyjuk kelni egy órán keresztül. Majd újra alaposan átgyúrjuk, ha ragadna, a benne lévő lisztek valamelyikével lisztezzük be a kezünket a gyúrás közben. Majd ismét kelesztjük egy órát.

4; Amíg kel a tésztánk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, egy másik tepsibe pedig vizet engedünk, amit majd sütés közben a sütő aljára berakunk, hogy a kenyerünk külseje ne száradjon ki és puha legyen.

5; A második kelesztés után ismét alaposan át kell gyúrni a tésztát, de már a tepsibe rakjuk. Amikor végeztünk vele, egy órát abban is kelesztjük még. Közben a sütőt előmelegítjük 250°C-ra, amin 1/4 órát sütjük az újra megkelt tésztát. 1/4 óra után kivesszük, és hideg vízzel körbespricceljük, a sütőt pedig visszavesszük 160-180°C-ra, amin még 3/4 órát sütjük. Közben még félidőben vegyük ki, és spricceljük körbe megint hideg vízzel. Amikor megsült a kenyerünk, tálcára tesszük, körbespricceljük hideg vízzel, és lefedjük egy konyharuhával, majd hagyjuk kihűlni.

6; 750-900 gramm kenyér lesz belőle, néha a liszt miatt több víz vagy olaj kell hozzá, de ez gyúrás közben kiderül.

7; Ízlés szerint ízesítjük és elfogyasztjuk. Jó étvágyat! :)

Blog.hu ajánló