Spenótos-sajtos töltött krumpli

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem szereted a spenótot, akkor kombináld krumplival, mert azt szinte mindenki kedveli.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 db nagyobb krumpli (20-23 dkg-s darabonként)
  • őrölt bors
  • 35-40 dkg spenót
  • 1 zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4-5 koktélparadicsom
  • 3-4 szárított paradicsom
  • 15 dkg sajt(trappista, mozzarella, zöldfűszeres kecskesajt -ez utóbbi a kevesebb)
  • 1 tk kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben megfőzzük (kb. 20-25 perc).
Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk, két részre vágjuk.
A trappista sajtot lereszeljük.
Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét (azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Mindegyik tetejére púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a darabokra vágott kecskesajtot, a mozzarellagolyókat, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat, és 200 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).

1
2
Blog.hu ajánló