Házi csirkemájpástétom

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nőiesebbek, mint a farmer: 3 nadrágfazon, ha széles a csípőd, és vastag a combod »

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg libazsír (vagy kacsazsír, sertészsír)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 db friss zsályalevél (vagy 1 tk szárított)
  • 1 tk kakukkfű (szárított)
  • 1 tk majoránna (szárított)
  • 1 tk oregánó (szárított)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 tk só
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

Egy serpenyőben olvasszuk fel a libazsírt, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és kisebb lángon 15 perc alatt karamellizáljuk szép világos színűre. A karamellizálás vége felé adjuk hozzá a fokhagymát is.

Közben tisztítsuk meg a májat az inas részektől, majd vágjuk nagyobb darabokra, (2-3 felé), és adjuk hozzá a hagymához. Ezután adjuk hozzá a friss zsályaleveleket, keverjük össze, majd pároljuk kb. 5 percig.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, forgassuk össze, majd öntsük fel a borral. (A sót majd csak a végén adjuk hozzá!!!)

Ezután kisebb lángon, többször átforgatva pároljuk 15 percig, hogy a máj kellően átsüljön, de nehogy kiszáradjon, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

Amikor a máj már csak langyos, vegyük ki belőle a zsályaleveleket, majd adjuk hozzá a sót, és botmixerrel pépesítsük vagy turmixoljuk le. (Közben kóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk.)

Ezután öntsük át egy tálba, takarjuk le, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig. Ízlés szerint önthetünk rá egy vékony réteg zsírt, majd úgy tegyük be a hűtőbe pár órára, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A zsírréteggel felöntött pástétom akár egy hétig is eláll a hűtőben. Kínálhatjuk pl. reggelire vagy éppen vacsorára. Egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy ízlés szerint egy szelet sós kaláccsal.

1
2
Blog.hu ajánló