Kávés-mogyorós rigójancsi

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kávés-mogyorós rigójancsi sütemény számomra nagy kedvenc, amikor a családdal együtt töltjük az időt, sokszor kerül az asztalra ez a süti is. Szerintem nagyon finom és látványos, jól mutat bármilyen rendezvényen.

Kávés-mogyorós rigójancsi

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg liszt

A töltelékhez

  • 1 liter hideg habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sötét cukrozatlan kakaópor
  • fél dl presszókávé
  • 2 teáskanál zselatin
  • 2 evőkanál mogyorómassza (helyettesíthető mogyorókrémmel, akkor barnább lesz a krém)
  • fél dl víz

A díszítéshez

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg durvára vágott mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egy 30x30 cm-es lapot kenünk a masszából, és 170 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

3. A kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, az egyik lapot bevonjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott 15 dkg étcsokoládéval.

4. A töltelékhez kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport és a hideg presszókávéban megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített 1 teáskanál zselatint. A kávés krémet egyenletesen elkenjük a natúr piskótalapon. 15-20 percre mélyhűtőbe tesszük dermedni.

5. A másik adag tejszínbe beleforgatjuk a mogyorómasszát/mogyorókrémet és a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített maradék 1 teáskanál zselatint. A mogyorós krémet a megdermedt kakaós krémre kenjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

5. A csokoládéval bevont piskótalapot 14-16 kockára vágjuk, majd szorosan egymás mellé, a mogyorós krémre helyezzük a darabokat. Forró vízbe mártott késsel átvágjuk a süteményt a kockák mentén. Tálalás előtt durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük