Citromos diplomata szelet
A citromos diplomata szelet ideális születésnapra, esküvőre, ballagásra bármilyen rendezvényre. A család kedvenc süteménye lehet, mert aki édesszájú, nem fog tudni rá nemet mondani.
Citromos diplomata szelet
Hozzávalók 4 személyre
A csokoládés piskótához
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg liszt
A vajas tésztához
- 50 dkg mirelit vajas tészta
- liszt a nyújtáshoz
A krémhez
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 5 dl hideg habtejszín
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre két darab 20x30 cm-es lapot kenünk, és 170 C-ra előmelegített sütőben egyenként 10-12 perc alatt megsütjük őket.
3. A mirelit leveles tésztát hűtőben kiengedjük, majd lisztezett munkalapon két darab 2-3 mm vastag, 20x30 cm-es lapot nyújtunk belőle. Mindkettőt sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk. 180 C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára keverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
5. A krémmel három rétegben összetöltjük a lapokat: egy vajas lappal kezdünk, ezt a két csokoládés piskóta követi, végül befedjük a másik vajas lappal. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt porcukorral hintjük, majd kockákra vágjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept