Cheddar sajtos vagdalt
Nagyon finom húsételek közé tartozik a cheddar sajtos vagdalt, mely bármelyik vasárnapi ebédnél megállja a helyét. A sajttól nagyon finom ízt kap a vagdalt, és nagy kedvenc lehet mindenki számára.
Cheddar sajtos vagdalt
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab zsemle
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 2 tojás
- só
- bors
- fél teáskanál fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 20 dkg cheddar sajt
- olaj
Elkészítés:
1. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, 1 egész tojást, sót, borsot, fűszerpaprikát, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a vágott petrezselymet.
2. Összekeverjük, majd beletesszük az 1x1 cm-es kockára vágott sajtot is. Kiolajozott sütőtepsibe rakjuk a húst, egy nagy rudat formázunk belőle. Megkenjük a másik felvert tojással, 170 C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. Felszeletelve, savanyúsággal, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával, rizzsel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept