Cheddar sajtos vagdalt

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon finom húsételek közé tartozik a cheddar sajtos vagdalt, mely bármelyik vasárnapi ebédnél megállja a helyét. A sajttól nagyon finom ízt kap a vagdalt, és nagy kedvenc lehet mindenki számára.

Cheddar sajtos vagdalt

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab zsemle
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 tojás
  • bors
  • fél teáskanál fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg cheddar sajt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, 1 egész tojást, sót, borsot, fűszerpaprikát, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a vágott petrezselymet.

2. Összekeverjük, majd beletesszük az 1x1 cm-es kockára vágott sajtot is. Kiolajozott sütőtepsibe rakjuk a húst, egy nagy rudat formázunk belőle. Megkenjük a másik felvert tojással, 170 C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. Felszeletelve, savanyúsággal, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával, rizzsel tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük