Tofuból készült egészséges bonbonok
A korom miatt ajánlott tofut fogyasztani. Vásároltam, és az elkészítéséhez kerestem receptet. Hétvége volt, és szerettünk volna nassolni is. Véletlenül találtam rá erre a receptre. Rögtön el is készítettem, mert volt hozzávaló itthon. Így pillanatok alatt csillapíthattuk a sütemény utáni vágyunkat.
Kicsit nagyok lettek a bonbonok, különösen a kakaóba forgatottak.
Tofuból készült egészséges bonbonok
Hozzávalók 6 személyre
- 1 csomag natúr tofu
- 150 g jó minőségű étcsokoládé (magas kakaótartalommal)
- 2 db érett, puha banán
- 1 teáskanál holland kakaópor
- 2 evőkanál holland kakaópor a bevonáshoz
Elkészítés:
1. Egy tálban villa segítségével szétzúzzuk a natúr tofut. Próbáljuk meg minél jobban összekeverni, hogy sima, csomók nélküli állagot kapjunk (szükség esetén segítségül hívhatjuk kézi mixerünket is).
2. Hozzáadjuk a banánokat, melyeket a tofuhoz hasonlóan szintén szétnyomkodjuk villával.
3. A banánt a tofuval alaposan elkeverjük.
4. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, és hozzáadjuk a banános tofus keverékhez. Végül hozzáadunk 1 teáskanál kakaóport.
5. Az egészet alaposan összekeverjük, és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük pihentetni.
6. A megszilárdult keverékből kisebb dió nagyságú golyókat formázunk, és tálalás előtt megforgatjuk őket a kakaóporban. Ez az adag kb. 30 golyó elkészítéséhez elegendő.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept