Cseresznyés-ribizlis piskóta
Friss, tavaszi, nyár eleji gyors csemege.
Cseresznyés-ribizlis piskóta
Hozzávalók 6 személyre
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 4 ek olaj
- 4 ek víz vagy ribizlilé
- 800 g ribizli, cseresznye vegyesen
- 1 cs sütőpor
- 1 tk vaj
- 1 tk liszt
- porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Olajjal és vízzel lazítjuk a tésztát. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és megszórjuk fagyasztott vagy friss cseresznyével és ribizlivel. Előmelegített sütőben, 170 C fokon kb. 60 perc alatt megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció