Kétsajtos sült gombafejek

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt sajt (szeletelt)
  • 15 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Válasszunk közepes méretű gombákat, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután kívül-belül sózzuk, majd a belsejét szórjuk meg enyhén őrölt fehér borssal.

Egy tepsit kenjünk ki az olajjal, majd helyezzük egymás mellé az előzőleg sózott-borsozott gombafejeket.
Ezután töltsük meg a reszelt sajttal, és mindegyik tetejére helyezzünk egy vékony szelet füstölt sajtot, majd a vajat csipkedjük a gombafejek közé.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt, süssük szép pirosra.

Ameddig a gomba sül, készítsük el a köretet. Egy jénaiba tegyük bele a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, majd öntsünk rá 1 evőkanál olajat, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg egy nagyobb csipet őrölt borssal, majd fedjük le.

Ezután tegyük be a mikróba, majd közepes állásnál pároljuk roppanósra a zöldségeket. Közben többször vegyük ki, keverjük át, és ha szükséges fűszerezzünk utána.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült gombafejeket, majd kanalazzuk mellé a párolt zöldséget, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló