Kétsajtos sült gombafejek
Kétsajtos sült gombafejek
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt sajt (szeletelt)
- 15 dkg trappista sajt (reszelt)
- 3 dkg vaj
- 3 ek olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
Elkészítés:
Válasszunk közepes méretű gombákat, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután kívül-belül sózzuk, majd a belsejét szórjuk meg enyhén őrölt fehér borssal.
Egy tepsit kenjünk ki az olajjal, majd helyezzük egymás mellé az előzőleg sózott-borsozott gombafejeket.
Ezután töltsük meg a reszelt sajttal, és mindegyik tetejére helyezzünk egy vékony szelet füstölt sajtot, majd a vajat csipkedjük a gombafejek közé.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt, süssük szép pirosra.
Ameddig a gomba sül, készítsük el a köretet. Egy jénaiba tegyük bele a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, majd öntsünk rá 1 evőkanál olajat, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg egy nagyobb csipet őrölt borssal, majd fedjük le.
Ezután tegyük be a mikróba, majd közepes állásnál pároljuk roppanósra a zöldségeket. Közben többször vegyük ki, keverjük át, és ha szükséges fűszerezzünk utána.
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült gombafejeket, majd kanalazzuk mellé a párolt zöldséget, és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept