Padlizsánkrém pirítóssal
Padlizsánkrém pirítóssal
Hozzávalók 2 személyre
- hagyma
- fokhagyma
- padlizsán
- olívaolaj
- kenyér
- spenót
- koktélparadicsom
- mustár
Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, és kevés olívaolajon, kis lángon kezdjük el párolni. Közben a padlizsánt hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a felaprított fokhagymát és a padlizsánt, majd hagyjuk még egy percig párolódni. Öntsünk alá egy deci vizet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Ezután villával, vagy turmixgépben pürésítsük, közben adjunk hozzá egy kiskanál mustárt. A végén kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket, és a padlizsánkrémet kenjük a tetejére. Díszítsük csíkokra vágott bébispenóttal és koktélparadicsommal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept