Krumplirózsa párolt zöldségekkel
Krumplirózsa párolt zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
- burgonya
- olívaolaj
- karfiol
- zöldborsó
- petrezselyem
- paradicsom
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, és nagyon vékonyan karikákra szeljük. A szeleteket sorba rendezzük úgy, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. A sorokat feltekerjük, így alakul ki a rózsa forma. A rózsákat muffinsütőbe helyezzük, hogy megtartsák az alakjukat. Kevés olívaolajat csepegtetünk rájuk, majd készre sütjük kb. 20 perc alatt. Akkor jó, ha a szélei aranybarnák. Közben egy kevés olajon és vízen, fedő alatt puhára pároljuk a borsót és a karfiolt. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A kész rózsákat a párolt zöldségek tetején tálaljuk, paradicsommal friss ízeket adunk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept