Töltött kalács
Sokat ötletelek a recepteken, többek között ez is egy saját ötlet.
Töltött kalács
Hozzávalók 12 személyre
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 g só
- 2,5 dkg élesztő
Töltelékhez
- 5 db tojás
- 20 dkg sonka
- kerek sütő forma
- majonézes torma ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát. Közben a tojásokat megfőzzük keményre, és a sonkával együtt apróra felvágjuk. Ha megkelt jól a tésztánk, kettévesszük. Így könnyebb vele dolgozni. Kinyújtjuk másfél centiméter körülire.
Egyforma karikákat szaggatunk a pogácsaszaggatóval. A közepébe sonkát, tojást és majonézes tormát teszünk, majd félbehajtjuk. Ezután merőlegesen is félbehajtjuk. A kivajazott, lisztezett kerek formát így rakjuk ki körben, a szélétől kezdve. Közepére egy rózsaformát készítünk.
A tésztát és a tölteléket enyhén sózott tojással picit megkenegetjük.
Így helyezzük a sütőbe, alacsony fokozaton 30-35 perc alatt megsütjük.
Ezt a receptet saját magam találtam ki, készült még kosárka fonott forma is. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek .
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept