Sós foszlós kalács

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsvétra sütöttem meg ezt a illatos, foszlós, ellenállhatatlan sós kalácsot. Higgyétek el nekem, érdemes megsütni, még másnapra is puha, friss marad.

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4,5 dl tej (langyos)
  • 1 ek. házi sertészsír (szoba hőmérsékletű)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk. kristálycukor
  • 2 cs. instant élesztőpor

Tészták megkenéséhez

  • 3 ek. házi sertészsír (szoba hőmérsékletű)

Lekenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy csipet cukorral a fél dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

2. A lisztbe beletesszük a felfuttatott élesztőt (kovászt), a tojásokat, a zsírt, a cukrot, a sót és a maradék 4 dl langyos tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, tegyünk hozzá még lisztet. Letakarjuk, és kb. egy órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.

3. Ha már megkelt a tészta, egy lisztezett sík felületen átgyúrjuk, és három egyforma részre osztjuk.

4. Az első cipót kb. 2 mm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, és 1 evőkanál zsírt elkenünk a tésztán, majd feltekerjük, mint a bejglit. A másik két cipóval is így járunk el.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe hármas fonással megfonjuk, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és kb. 40 percig pihentetjük. Utána felvert tojással a tetejét lekenjük.

6. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 40 percig szép aranybarnára sütjük.

Blog.hu ajánló