4 laktató, szaftos, húsos egytálétel

Nem szeretnél fárasztó órákat a konyhában tölteni, de valami finomra vágysz? Íme, 4 könnyű és egyszerű recept, amivel garantált lesz a sikered!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • liszt
  • bors

A csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, majd tedd rá a finomra vágott gombát, és párold puhára. Szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítsd sóval és borssal, majd keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.

A megfőzött burgonyáról húzd le a héját, karikázd fel, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Ízesítsd sóval, fektesd rá a húst, és öntsd le a gombás mártással. Lefedve, alacsony fokozaton párold meg, majd szedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.

Zöldbabos sertésegytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 csomag mirelit zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • piros arany

A mirelit zöldbabot sós vízben főzd meg. A felszeletelt húst klopfold vékonyra, sózd meg, és forgasd meg lisztben. Serpenyőben mindkét oldalát hirtelen süsd pirosra, majd tedd félre. Ugyanebben a zsiradékban pirítsd üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, add hozzá a piros aranyat, és engedd fel a zöldbab főzőlevével. A húst tedd vissza, és lassan párold puhára. A tejföllel elkevert liszttel habard be, add hozzá a zöldbabot, és párold még 5 percig.

Vörösboros marhaegytál

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 kg burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • köménymag

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajon futtasd meg. Húzd le a tűzről, pirospaprikával, köménnyel szórd meg, és ízesítsd sóval. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a kockákra vágott húst, és gyakran kevergetve addig pirítsd, amíg a hús ki nem fehéredik. Keverd hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot is. Lassú tűznél, néha kevés vizet és bort aláöntve, párold puhára. Amikor már majdnem kész, add hozzá a meghámozott, kockákra vágott burgonyát is. Főzd addig, amíg megpuhul.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sertésegytál kukoricával és zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kg burgonya
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • olaj
  • tej
  • margarin
  • paprika
  • bors

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, adj hozzá pirospaprikát, és keverd el jól egy pici vízzel. Tedd bele a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, önts hozzá kevés vizet, és lefedve párold majdnem készre. Ekkor add hozzá a borsót, majd a kukoricát is. Még lehet ízesíteni gulyáskrémmel, piros arannyal, pörköltszaft-kockával, de ne legyen sok szaftja. Közben a kockára vágott, sós vízben megfőzött és leszűrt burgonyát egy darab margarinnal törd össze, és tejjel készíts sűrű burgonyapürét a szokásos módon. Egy hőálló tálat kenj ki margarinnal, tedd bele a húst, majd rá a burgonyapürét. A tetejére szórj reszelt sajtot, és sütőben süsd addig, míg a sajt a tetején meg nem barnul.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük