4 karcsúsító és laktató saláta
Akár vacsorára is elkészítheted ezeket a könnyű, finom és egyszerű salátákat, mert nem kalóriadúsak. Így megmenekülhetsz a kínzó bűntudattól.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemellsaláta kapros öntettel

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag friss kapor
  • őrölt zöldbors
  • cukor

A csirkemellfilét fűszerezd sóval, borssal és aprított fokhagymával, kevés vajon süsd pirosra, majd miután kihűlt, vágd kis kockákra.

2 kávéskanál cukorból, 1 kávéskanál sóból és a citromléből készíts hozzá öntetet, és adj hozzá aprított, friss kaprot. Ezt rövid időre tedd be a hűtőbe. Az összetépett jégsalátát, a kis kockára vágott paradicsomot, a vékony karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát öntsd le az elkészített öntettel. Locsold meg olívaolajjal, és keverd össze, majd szórd a tetejére a csirkemell-kockákat. A tetejére díszítésnek tehetsz olajbogyót, apróra vágott bazsalikomot és petrezselyem-levelet.

Csirkemellsaláta naranccsal

Hozzávalók:

  • 2 db filézett csirkemell
  • 2 db közepes nagyságú narancs
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg főtt, füstölt pulykasonka
  • 1 doboz natúr joghurt
  • majonéz
  • mustár
  • bors

A felkockázott csirkemellet egy kis ételízesítővel párold meg. Ha ez elkészült, akkor a felaprított hagymával, illetve az előzőleg felkockázott főtt tojással, sonkával, naranccsal helyezd egy salátástálba. A joghurtból, majonézből és a mustárból készíts tartármártást, majd jól keverd össze a saláta többi hozzávalójával.

Joghurtos csirkemellsaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 zacskó salátakeverék
  • 2 pohár joghurt
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál csípős piros arany
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál almaecet

Egy pohár joghurtban keverd el a fokhagymakrémet, a felkarikázott póréhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, a piros aranyt és egy teáskanál sót. Ebbe forgasd bele a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét, és hagyd 10 percig állni. Majd a lecsepegtetett csirkemellcsíkokat kis olajon pirítsd meg. Az öntethez keverd össze a maradék joghurtot a majonézzel, a felaprított petrezselyemmel, az ecettel és egy kevés sóval.
A salátakeveréket locsold meg az öntettel, és szedd rá a húst. Végül apróra vágott petrezselyemmel díszítheted a salátát.

Fűszeres csirkés-sárgarépás saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg sárgarépa
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 kávéskanál méz
  • csipetnyi reszelt gyömbér
  • 12 fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt bors

A húst vágd kockára, és a vajban süsd aranyszínűre. Sóval, borssal, pirospaprikával szórd meg, majd fedő alatt párold puhára. Hagyd kihűlni az edényben. Az olajat keverd simára az ecettel, a paprikakrémmel, a köménnyel, a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a fahéjjal és a mézzel, majd ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a lereszelt répát, és alaposan keverd össze. Szedd rá a csirkedarabokat, és díszítsd olajbogyóval, apróra vágott petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló