4 ínycsiklandó töltött hús

Finom vacsorák

Ha a sült, a rántott és a párolt már unalmas, akkor itt az ideje megtölteni a húsokat. Készítheted gyümölccsel, gombával, zöldséggel.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gombával töltött karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 4 szelet bacon
  • 30 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húsleves
  • 3 evőkanál fehérbor
  • kevés liszt
  • olívaolaj
  • majoránna
  • őrölt fehérbors

Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára. Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt. Klopfold vékonyra a húst, és helyezz rá egy-egy darab bacont. Halmozz a szeletek közepére 2 evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a karajokat hústűvel. Óvatosan forgasd meg a csomagokat lisztben, majd tedd ugyanabba a serpenyőbe, amiben a gombák készültek, és süsd mindkét oldalukat pirosra. Ezután öntsd alá a húslevet, és párold, míg megpuhul. Ha marad a gombás töltelékből, tálald a hússal együtt.

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 db sütni való egész csirke
  • 3 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg aszalt meggy
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 dl vörösbor
  • olívaolaj
  • fahéj
  • őrölt fehérbors

A vörösborba szórj fahéjat, és tedd bele az aszalt gyümölcsöket. Minimum fél órát hagyd ázni a gyümölcsöket, hogy magukba szívhassák a bor zamatát. Keverd össze a mustárt sóval, borssal és kevés olívaolajjal. Dörzsöld be az egész csirkét a páccal, majd töltsd meg az aszalt gyümölcsökkel. Tedd egy tűzálló tálba, locsold meg a borral, majd fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd meg.

Almás-gesztenyés töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 1 durvára reszelt alma
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
  • 2 db zellerszár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • bors

Olvaszd ki a gesztenyepürét. Karamellizáld a porcukrot, és 3 percig pirítsd benne a fél centis csíkokra vágott zellerszárakat. Vágd apróbb kockákra a gesztenyét, és rakd a karamellben úszó zellerekre, majd add hozzá a reszelt almát. Süsd össze, és lazítsd fel 1 dl tejszínnel, forrald össze az egészet, majd hagyd állni. Klopfold nagyon vékonyra a pulykákat, sózd, borsozd mindkét felüket. Halmozz a szeletekre némi gesztenyés tölteléket, de csak annyit, amennyi kényelmesen elfér bennük. A húsok végeit tűzd össze fogpiszkálóval. Fektesd tepsibe a húsbatyukat, és öntözd meg a tetejüket a maradék tejszínnel. Előmelegített sütőben süsd őket alufólia alatt 30-40 percig.

Pácolt fetával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 10 dkg feta sajt
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 5 szem olívabogyó
  • 5 szem szárított paradicsom
  • fokhagymás olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors

Alaposan mosd meg a csirkemelleket, dörzsöld be sóval, borssal. Egy éles késsel vágj mélyebb zsebet mindkét csirkén. Aprítsd fel a póréhagymát, a szárított paradicsomokat, az olíva- és kapribogyót, majd keverd össze mindet a feta sajttal, és lazítsd pár csepp fokhagymás olívaolajjal. Töltsd a fetás masszát a csirkezsebekbe. Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, és süsd benne néhány percig a csirkemellek mindkét oldalát, míg el nem érik arany színüket. Vajazz ki egy tepsit, tedd bele a húsokat, és öntsd alájuk a húslevet. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló