4 gazdag, tápláló leves

Főételnek is kiváló

Ha átfagyva hazaérsz, jól fog esni egy meleg, különösen tápláló leves. A főételre se legyen gondod, hiszen leveseink nagyon laktatóak.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkeleves gazdagon

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél karalábé
  • 10 dkg tisztított zöldborsó
  • negyed zeller
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • bors

A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát.

Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, hintsd meg liszttel, öntsd rá a tejszínt, és engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre. Apróra vágott petrezselyemmel hintsd meg, és tálald.

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt sertéscsülök
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj vagy zsír
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 l káposztalé
  • só és bors
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt főzőkolbász

A füstölt húst főzd puhára. A káposztát egy kicsit vágd össze. A hagymát aprítsd finomra, majd pirítsd üvegesre az olajon. A lángról lehúzva szórd meg pirospaprikával, keverd össze, majd azonnal önts rá 1-2 evőkanálnyi vizet. Add hozzá a káposztát. A káposztalevet a füstölt hús levével hígítsd kellemesen savanykásra és megfelelően sósra, majd öntsd a káposztára. Vágd kis kockákra a főtt füstölt húst, és add a léhez. Néhány percig forrald, majd borsozd be. Készíts a lisztből és az olajból világos rántást, rántsd be vele a levest, majd add hozzá a tejfölt. Forrald össze. A legvégén főzd bele a szeletekre vágott kolbászt is.

Disznótoros leves

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 40 dkg sertéstüdő
  • 25 dkg sertésszív
  • 25 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 2-3 babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • ecet
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika

Vágd csíkokra a megtisztított belsőségeket, zúzd össze a fokhagymát, és vágd apróra a vöröshagymát. Készíts rántást zsírral, liszttel, fokhagymával és fűszerpaprikával, ízlésed szerint. A belsőségeket főzd meg sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával ízesített vízben, és sűrítsd be az elkészített rántással.

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 40 dkg burgonya
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egész köménymag
  • őrölt édes pirospaprika

Kockázd fel a vöröshagymát. Egy nagy lábosban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg a hús minden oldalát. Önts a húshoz 1 dl vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négy részre vágva, majd fedő alatt párold meg.

Tisztítsd meg a zöldségeket, a burgonyát kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagyma-gerezdeket vágd félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, majd ízlés szerint sózd meg. Főzd készre. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagyma-gerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.

Blog.hu ajánló