4 mennyei sült hús ebédre

Ha nálatok nincs ebéd hús nélkül, akkor ezeknek a recepteknek igazán örülni fogsz. Sertés, csirke vagy pulyka? Nem számít, mert mindegyikhez adunk egy jó ötletet.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dubarry szelet

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 1 karfiol
  • liszt
  • olaj

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • fehérbors

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd félpuhára. A hússzeleteket enyhén klopfold ki, sózd be, majd forgasd lisztbe őket, és forró olajon hirtelen süsd ki. A kisütött szeleteket tedd egy vajjal kikent jénaiba. A karfiolt halmozd egyenletesen a hús tetejére. A mártáshoz a vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és pirítsd fehéredésig. Engedd fel tejjel, és forrásig főzd. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgájákat, a tejszínt és a sajtot. Sózd, borsozd, és egy kevés szerecsendiót is adj hozzá. A mártást öntsd a karfiolos hússzeletekre, majd süsd addig, míg a teteje meg nem pirul.

Pulykamell baconbundában

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 fokhagyma
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 1 kanál olaj
  • őrölt bors

A megtisztított és megmosott pulykamellet úgy vágd be, hogy egy nagy szeletet kapj. A szelet egyik felére halmozd rá a felaprított vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd, majd hajtsd rá a szelet másik felét. Késsel vágj kis zsebeket a húsra, és ezekbe tűzd bele a többi fokhagymát. A baconökkel tekerd körbe a húst, úgy, hogy szépen illeszkedjenek egymás mellé. Egy tepsit kenj ki olajjal, helyezd bele a hússzeleteket, és hintsd meg őket kakukkfűvel. Önts alá egy kevés vizet, és alufólia alatt párold másfél órán át. Ha a fóliát leveszed, már csak néhány percig süsd, míg megpirul.

Kéthagymás sült sertéstarja

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 25 dkg vaj
  • őrölt bors

A tarját csontozd ki, vágj belőle egy centi vastag szeleteket, és sózd be őket. A vöröshagymát vágd félbe, a fokhagymát szedd gerezdjeire. A vajat forrósítsd fel, tedd bele a hússzeleteket, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Amikor mindkét oldal színt kapott, add hozzá a hagymákat. Öntsd fel vízzel, szórj hozzá egy kis borsot, és párold puhára az egészet. A közben elpárolgott vizet mindig pótold, nehogy odakapjon.

Csodás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dkg vaj

A lisztet a sóval, a fűszerekkel és az aprított fokhagymával keverd el. Forgasd meg benne a kisebb szeletekre vágott husikat. Egy tepsit kenj ki vajjal, tedd bele a szeleteket, és szórd rájuk a maradék lisztet. A vöröshagymát vékony karikákra vágva tedd a csirkére, majd erre jöhet a reszelt sajt. A tejfölt keverd össze az olajjal, és kend meg vele a húst. Alufóliával lefedve egy órán át süsd közepes lángon. Ezután vedd le a fóliát, és süsd, míg a teteje megpirul.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló