4 mennyei sült hús ebédre

Ha nálatok nincs ebéd hús nélkül, akkor ezeknek a recepteknek igazán örülni fogsz. Sertés, csirke vagy pulyka? Nem számít, mert mindegyikhez adunk egy jó ötletet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dubarry szelet

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 1 karfiol
  • liszt
  • olaj

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • fehérbors

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd félpuhára. A hússzeleteket enyhén klopfold ki, sózd be, majd forgasd lisztbe őket, és forró olajon hirtelen süsd ki. A kisütött szeleteket tedd egy vajjal kikent jénaiba. A karfiolt halmozd egyenletesen a hús tetejére. A mártáshoz a vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és pirítsd fehéredésig. Engedd fel tejjel, és forrásig főzd. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgájákat, a tejszínt és a sajtot. Sózd, borsozd, és egy kevés szerecsendiót is adj hozzá. A mártást öntsd a karfiolos hússzeletekre, majd süsd addig, míg a teteje meg nem pirul.

Pulykamell baconbundában

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 fokhagyma
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 1 kanál olaj
  • őrölt bors

A megtisztított és megmosott pulykamellet úgy vágd be, hogy egy nagy szeletet kapj. A szelet egyik felére halmozd rá a felaprított vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd, majd hajtsd rá a szelet másik felét. Késsel vágj kis zsebeket a húsra, és ezekbe tűzd bele a többi fokhagymát. A baconökkel tekerd körbe a húst, úgy, hogy szépen illeszkedjenek egymás mellé. Egy tepsit kenj ki olajjal, helyezd bele a hússzeleteket, és hintsd meg őket kakukkfűvel. Önts alá egy kevés vizet, és alufólia alatt párold másfél órán át. Ha a fóliát leveszed, már csak néhány percig süsd, míg megpirul.

Kéthagymás sült sertéstarja

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 25 dkg vaj
  • őrölt bors

A tarját csontozd ki, vágj belőle egy centi vastag szeleteket, és sózd be őket. A vöröshagymát vágd félbe, a fokhagymát szedd gerezdjeire. A vajat forrósítsd fel, tedd bele a hússzeleteket, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Amikor mindkét oldal színt kapott, add hozzá a hagymákat. Öntsd fel vízzel, szórj hozzá egy kis borsot, és párold puhára az egészet. A közben elpárolgott vizet mindig pótold, nehogy odakapjon.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csodás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dkg vaj

A lisztet a sóval, a fűszerekkel és az aprított fokhagymával keverd el. Forgasd meg benne a kisebb szeletekre vágott husikat. Egy tepsit kenj ki vajjal, tedd bele a szeleteket, és szórd rájuk a maradék lisztet. A vöröshagymát vékony karikákra vágva tedd a csirkére, majd erre jöhet a reszelt sajt. A tejfölt keverd össze az olajjal, és kend meg vele a húst. Alufóliával lefedve egy órán át süsd közepes lángon. Ezután vedd le a fóliát, és süsd, míg a teteje megpirul.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük