4 mennyei rizskoch-variáció

A rizst leginkább köretként esszük, pedig nagyon finom édességnek is. Próbáld ki túróval, csokival vagy gyümölcsökkel ezt a finom desszertet!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokis rizskoch

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 15 dkg rizs
  • cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tábla csoki

A tejet forrald fel, sózd, és főzd bele a rizst, majd felforrásig kevergesd. Ezután már csak kétszer-háromszor keverd meg. Amikor a rizs félpuha, add hozzá a cukrot és a mazsolát.

A kakaóport csak azután keverd bele, hogy levetted a tűzről. Egy kisebb tepsibe simítsd az egészet, a tetejére kend rá a tojások keményre vert, cukorral ízesített habját, majd szórd rá a darabkákra tört csokit is. Tedd forró sütőbe, és addig süsd, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.

Túrós rizskoch

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 25 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fahéj

Az öntethez:

  • 1 kg alma
  • cukor

A rizst főzd meg, majd hűtsd ki. Közben olajozz ki egy lapos, hőálló edényt. A rizst keverd össze az áttört túróval, a citromhéjjal, a vaníliaaromával. Verd keményre a tojásfehérjéket, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. Forgasd össze a rizst a tojásos masszával, és öntsd a kikent tálba. Közepes hőfokon süsd meg. Közben az almát kevés vízben párold meg, majd turmixold össze, és keverd hozzá a cukrot. Egy nagy lapostányérra merj az almaszószból, tegyél rá egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és szórd meg fahéjjal.

Narancsos rizskoch

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 4 dl víz
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál narancslé
  • 3 evőkanál liszt

A rizst öblítsd át, és nagyjából dupla mennyiségű vízben tedd fel főni. Először forrald fel, majd alacsony hőfokon puhítsd. Egyszer-kétszer óvatosan keverd át. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívta, öntsd fel tejjel, ízesítsd a narancs reszelt héjával és egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is magába szívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni. A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a tojások sárgáját pedig a cukor másik felével és 3-4 evőkanál narancslével keverd össze. A kihűlt rizshez keverd hozzá a cukros tojássárgáját, és forgasd bele a tojások felvert habját. Óvatosan keverd át, majd szórd meg néhány evőkanál liszttel. Ismét forgasd át. Vajjal, liszttel kikent kerek tepsibe öntsd. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsül.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 15 dkg rizs
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 1 kivi
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 12 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Az őszibarack- és ananászbefőttet csepegtesd le, majd az őszibarackokat vágd cikkekre. A kivit hámozd meg, majd vágd félkarikákra. A rizst vaníliás cukorral és csipetnyi sóval ízesített tejben főzd meg. Amikor félig puha, add hozzá a cukor felét. Ha kissé kihűlt, jöhet a cukor másik felével összekevert tojássárgája, a vaj, a citrom reszelt héja és a gyümölcs. Óvatosan keverd bele a tojás felvert habját. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd készre.

Ezt is szeretjük