A 4 legfinomabb rakott tészta

Kiadós vacsorák

A tésztát mindenki szereti, ha viszont unjátok csak szósszal nyakon önteni, akkor elő a jénait, és süsd össze mindenféle finomsággal!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csőtészta római módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 1 hagyma
  • 2 tojás
  • 8 dkg reszelt sajt
  • bors

A vajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá a zöldborsót, és párold puhára. Egy másik lábosban az olajon pirítsd meg az apróra felkockázott szalonnát, add hozzá a párolt zöldborsót, és szükség szerint sózd meg.

Főzd ki a tésztát, szűrd le, tedd hőálló tálba, add hozzá a zöldborsós ragut, a sóval, borssal felvert tojásokat, szórd meg a reszelt sajttal, és süsd át 20 perc alatt.

Csirkehúsos tésztasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg kagylótészta
  • fél főtt csirke
  • 6 tavaszi hagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 tojás
  • 35 dkg konzervananász
  • 2 kávéskanál Worchester-mártás
  • 6 dkg friss kenyérmorzsa korpás kenyérből
  • 6 dkg reszelt Cheddar sajt

180 fokra hevítsd elő a sütőt. A kagylótésztát főzd meg, csurgasd le, és egy közepes méretű serpenyő aljára szedd ki. A csirkét csontozd ki, húzd le a bőrét, és a húsát darabold durvára. Elegyítsd a csirkehúst, a felvágott hagymát és a piros húsú paprikát, a lecsurgatott és darabolt ananászt, az enyhén fölvert tojásokat, majd a Worchester-mártást, és terítsd rá a kagylótésztára. Hintsd meg a kenyérmorzsával összekevert sajttal. Süsd a sütőben 30 percig.

Prágai rakott sonkás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg széles metélt
  • 30 dkg főtt sonka egy darabban
  • 1 hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • bors

A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén pirítsd aranybarnára, a sonkát apróra kockázd fel. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben főzd ki, szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, alaposan csepegtesd le, majd add hozzá a pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat keverd el a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal, kanalanként kíméletesen dolgozd össze a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán keverd a tésztához, és egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítsd bele, a maradék vajat pedig tördeld a tetejére. Alufóliával takard be, majd a fóliát levéve 10 percig szikkaszd - pirítsd, majd a sütőtálban hagyva melegen kínáld.

Lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg lasagne
  • 30 dkg sovány sertéshús
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg reszelt sajt - egyharmad része füstölt sajt
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg finomliszt
  • őrölt bors
  • 1,5 dl olaj
  • kakukkfű

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és a lereszelt vöröshagymát együtt pirítsd meg, a finomra darált sertéshúst ízesítsd a fűszerekkel és a paradicsompürével, majd a vörösborral felengedve körülbelül 1 órán át párold. Ha a levét elfőtte, öntsd fel vízzel, és párold puhára. A tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át. Bő, sós vízben főzd 5 percig tésztalapokat, és a felét terítsd tűzálló tálba.
Szórd meg reszelt sajttal, öntsd rá a húsos mártást, majd fedd be a tészta másik felével, és arra is szórj reszelt sajtot. Addig süsd a sütőben, amíg szépen megpirul a teteje. Kockákra vágva tálald.

Blog.hu ajánló