4 isteni, omlós kuglóf

Ha igazán lenyűgöző süteményt szeretnél, válaszd a kuglófot. Illatos, szemet gyönyörködtető - és persze isteni. Az elkészítése sem nehéz.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós kuglóf

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 1 rúd vanília
  • 8 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • maréknyi mazsola
  • kakaópor

A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét egy csipet sóval keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és folyamatosan adagold hozzá a gyümölcscukrot.

A hab felét óvatosan keverd hozzá a tojásos krémhez, és forgasd bele a diót is. Végül mehet bele a mazsola is. A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon - nagyjából egy óra alatt megsül. Ha kész van, borítsd rácsra, várd meg, míg kihűl.

Bécsi kuglóf

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • csipetnyi só
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 15 dkg vaj
  • kevés porcukor

A mazsolát áztasd be a rumba, a citrom héját reszeld le, a vajat olvaszd meg. A lisztet szitáld egy tálba, vájj bele mélyedést, morzsold bele az élesztőt, keverd össze tejjel, egy kis cukorral és egy kis liszttel. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a citromhéjat. Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, és gyúrd jól át. Tedd kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát. Előmelegített sütőben - 200 fokon - süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd porcukorral díszítsd.

Csokis-mogyorós kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 csipet fahéj
  • 20 dkg őrölt mogyoró
  • 12 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 tortabevonó

A mogyoró, a reszelt csoki és a tortabevonó kivételével az összes többi hozzávalót keverd ki habverővel. Csak ezután add hozzá a mogyorót és a csokireszeléket. A tésztát öntsd kivajazott formába, és süsd egy órán át. Ha kihűlt, vond be a csokimázzal.

Tigriskuglóf

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tejszín

A töltelékhez:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg barnacukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kávé
  • 5 dkg olvasztott vaj

A vajat és a cukrot keverd habosra, és egyenként add hozzá a tojásokat. A sütőport keverd a lisztbe, a tejszínnel együtt add a tojásos vajhoz, és az egészet jól dolgozd össze. A töltelék hozzávalóit is jól dolgozd össze. A tészta háromnegyed részét öntsd kivajazott és lisztezett formába, erre tedd rá a diós krémet, majd a maradék tésztát. Dugd bele egy fakanál nyelét, és óvatosan kevergess bele, hogy márványos legyen. 170 fokra előmelegített sütőben süsd egy órát.

Blog.hu ajánló