A 4 legkedveltebb olasz recept

Készítsd el te is!

Ha az olasz konyháról van szó, akkor mindenkinek a pizza jut eszébe, pedig a déli ország változatos kulináris élményeket tartogat.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsleves parmezános galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 l húsleves
  • őrölt bors

A megmosott tojásokat törd fel, és keverd hozzá a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a szerecsendiót és a sót. A vajat verd habosra, tedd bele a reszelt parmezán sajtot, és az egészet gyúrd a fenti masszához.

A húslevest forrald fel, sóval, őrölt borssal ízesítsd, majd a masszát galuskaszaggatón keresztül szaggasd a levesbe. Pár perc forralás után, amikor a tésztácskák megszívják magukat a levessel, forrón tálald.

Fugazza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • késhegynyi só

Az élesztőt futtasd fel kevés langyos tejben, és gyúrd össze a tészta egyharmadával. Egy órán át keleszd lefedve. A vaj kétharmadát olvaszd fel. A tésztát dolgozd össze a megmaradt liszttel, add hozzá a reszelt citromhéjat, a sót, két tojást, a felolvasztott vajat, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és 2 dl tejjel jól gyúrd át. Szükség esetén kevés vizet adj hozzá, hogy puha tésztát kapj. Fedd le, és keleszd egy órán át. Kivajazott, liszttel beszórt kuglófformába tedd, és 180 fokon süsd 45 percig. Miután elkészült, nyisd le a sütőajtót, és így hűtsd ki. Tálaláskor tortaszerűen szeleteld, és hintsd meg porcukorral.

Milánói borjúragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 50 dkg borjúhús
  • 10 dkg csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szelet ananász
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 kis doboz mandarin
  • 0,2 dl barnamártás
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg ecetes cseresznye
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A kockára vágott borjúhúst olívaolajban süsd elő, majd a húst félretéve tartsd melegen. Az apróra vágott vöröshagymát a pecsenyelében dinszteld meg, locsold meg citromlével, add hozzá a szeletelt sampinyongombát, a zöldborsót, és tíz percig dinszteld. Ananászkockákat, mandarinszeleteket és fehérbort adj hozzá, öntsd fel a barnamártással, a tejszínnel, és öt percig párold. A reszelt parmezán sajtot és a húst keverd a mártásba, sózd meg, majd a megfőtt spagettivel tálald. Külön csészében ecetes cseresznyét kínálj hozzá.

Kávéfagylalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 dl édesített presszókávé
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál reszelt csokoládé
  • 1 vaníliarúd

A tejet forrald fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól keverd el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva negyed óráig főzd. A tejszínt verd kemény habbá, és kétharmadát add a krémhez. A kávékrémet egy tálban tedd mélyhűtőbe, fagyaszd három órán át. Tálalás előtt vedd ki, majd keverd át botmixerrel. A megmaradt tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítsd.

Blog.hu ajánló