A 4 legkedveltebb olasz recept
Készítsd el te is!
Ha az olasz konyháról van szó, akkor mindenkinek a pizza jut eszébe, pedig a déli ország változatos kulináris élményeket tartogat.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsleves parmezános galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 l húsleves
  • őrölt bors

A megmosott tojásokat törd fel, és keverd hozzá a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a szerecsendiót és a sót. A vajat verd habosra, tedd bele a reszelt parmezán sajtot, és az egészet gyúrd a fenti masszához.

A húslevest forrald fel, sóval, őrölt borssal ízesítsd, majd a masszát galuskaszaggatón keresztül szaggasd a levesbe. Pár perc forralás után, amikor a tésztácskák megszívják magukat a levessel, forrón tálald.

Fugazza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • késhegynyi só

Az élesztőt futtasd fel kevés langyos tejben, és gyúrd össze a tészta egyharmadával. Egy órán át keleszd lefedve. A vaj kétharmadát olvaszd fel. A tésztát dolgozd össze a megmaradt liszttel, add hozzá a reszelt citromhéjat, a sót, két tojást, a felolvasztott vajat, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és 2 dl tejjel jól gyúrd át. Szükség esetén kevés vizet adj hozzá, hogy puha tésztát kapj. Fedd le, és keleszd egy órán át. Kivajazott, liszttel beszórt kuglófformába tedd, és 180 fokon süsd 45 percig. Miután elkészült, nyisd le a sütőajtót, és így hűtsd ki. Tálaláskor tortaszerűen szeleteld, és hintsd meg porcukorral.

Milánói borjúragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 50 dkg borjúhús
  • 10 dkg csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szelet ananász
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 kis doboz mandarin
  • 0,2 dl barnamártás
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg ecetes cseresznye
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A kockára vágott borjúhúst olívaolajban süsd elő, majd a húst félretéve tartsd melegen. Az apróra vágott vöröshagymát a pecsenyelében dinszteld meg, locsold meg citromlével, add hozzá a szeletelt sampinyongombát, a zöldborsót, és tíz percig dinszteld. Ananászkockákat, mandarinszeleteket és fehérbort adj hozzá, öntsd fel a barnamártással, a tejszínnel, és öt percig párold. A reszelt parmezán sajtot és a húst keverd a mártásba, sózd meg, majd a megfőtt spagettivel tálald. Külön csészében ecetes cseresznyét kínálj hozzá.

Kávéfagylalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 dl édesített presszókávé
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál reszelt csokoládé
  • 1 vaníliarúd

A tejet forrald fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól keverd el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva negyed óráig főzd. A tejszínt verd kemény habbá, és kétharmadát add a krémhez. A kávékrémet egy tálban tedd mélyhűtőbe, fagyaszd három órán át. Tálalás előtt vedd ki, majd keverd át botmixerrel. A megmaradt tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítsd.

Blog.hu ajánló