4 ízes, magyaros recept a nagyitól
Emlékszel még a nagy vasárnapi ebédekre? Te is elkészítheted az aranyló húslevest, a pörköltet vagy a kedvenc almás rétesedet. Legyél te a nagyi!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg levescsont
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • néhány levél kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db gomba
  • 5-6 szem bors
  • ízlés szerint gyömbér
  • 15 dkg csigatészta

A húst és a csontot hideg vízben tedd fel, ha forr, a habját szedd le. A zöldségeket tisztítsd meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe.

A zöldséget tedd a vízbe, fűszerezd, sózd. Főzd puhára a húst. Ez elég hosszú idő, legalább három óra. Külön főzd meg a csigatésztát.
Ha a hús megpuhult, szűrd át a levet. Külön tálald a zöldséget, a levest és a tésztát.

Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb vagy -mell
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 g fűszerpaprika
  • só, fokhagyma

A csirkedarabokat mosd meg. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a zöldpaprikát és a paradicsomot is aprítsd fel, a fokhagymát zúzd péppé. A hagymát párold üvegesre az olajon. Add hozzá a csirkedarabokat, kicsit pirítsd meg, majd szórd rá a paprikát, és add hozzá a zöldségeket. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózd meg, és főzd puhára a húst. Ha kell, pótold közben a vizet a szafthoz.

Vajas galuska

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 120 ml víz
  • kevés vaj

Tegyél fel forrni egy lábasnyi vizet. A hozzávalókat keverd el. Először a lisztet és a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a vizet, hogy félig lágy tésztát kapj. Ha a víz felforrt, galuskaszaggatóval vagy kanállal adagold a tésztát a forró vízbe. Néha keverd meg, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfőttek, szűrd le őket, majd forgasd át kevés olvasztott vajon.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 marék kimagozott meggy

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába. A meggyeket forgasd kevés lisztbe, majd szórd a tészta tetejére egyenletesen. Így nem fog lesüllyedni az aljára. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni. A tepsiben vágd fel, és a tányérra szedve szórd meg porcukorral.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló