4 lúgosító, salaktalanító leves

Állítsd helyre a sav-bázis egyensúlyt!

Könnyen elkészíthető, finom leveseink segítenek abban, hogy karcsúbb és egészségesebb legyél.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az év eleje pompás időszak arra, hogy átgondold az életmódodat, és új elemeket építs be a táplálkozásodba. Az új kezdethez tökéletes lehet egy gyors méregtelenítő kúra.

A 16 legjobb lúgosító táplálék

Nézegess képeket!

Elolvasom

A levesnél pedig nincs jobb salaktalanító, hiszen nem terheli az emésztőrendszert, így a testnek van ereje a méregtelenítésre, egy tányérnyiban mégis rengeteg értékes tápanyag rejlik.

Ha úgy érzed rádférne egy kis diéta, vagy fogyni szeretnél egy keveset, építsd be étrendedbe az alábbi recepteket.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 zellergumó
  • 1 krumpli
  • 2-5 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 dl kefir
  • petrezselyemzöld
  • pirított zsemlekocka

A megpucolt, felkockázott krumplit és zellert tedd fel főni forró vízben. Ha megfőttek, turmixold össze őket a kefirrel. Ha kész, tedd vissza a lábosba, nyomd hozzá a fokhagymát, és tedd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Krumplileves

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 1 liter zöldségleves
  • újhagyma
  • 150 g zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, szerecsendió

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Az újhagymát karikázd fel. Forgasd át őket egy lábos alján olívaolajon, majd öntsd hozzájuk a zöldséglevest, sózd, borsozd, fűszerezd, majd főzd puhára a krumplit. Ha megfőtt, turmixold össze a tejszínnel.

Spenótleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg mirelit spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • reszelt szerecsendió

A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd olívaolajon pirítsd meg a hagymával együtt. Vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kiolvasztott spenótot. Melegítsd fel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy folyós legyen. Forrald fel, majd sózd meg, és keverd bele a tejszínt, végül pedig ízesítsd.

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 5 friss cékla
  • 1 fej hagyma
  • fél liter zöldségleves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A céklafejeket tekerd alufóliába, majd előmelegített sütőben süsd 40 percig. Ha kihűlt, hámozd meg és kockázd fel. A hagymát és a fokhagymát olívaolajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a céklát, és öntsd fel a levessel. Ízesítsd, majd forrald fel, végül, ha kicsit kihűlt, turmixold össze.

Ezt is szeretjük