4 locsolóváró húsvéti édesség
Nem csupán a hagyományos kalács lehet része az ünnepnek, hanem ezek a kitűnő, locsolóváró húsvéti sütemények is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Isteni sütik, melyek viszonylag gyorsan megvannak, és amelyekből biztosan nem marad egy morzsányi sem.

A következő mesés receptekkel úgy elkápráztathatod locsolóidat, hogy a hímes tojásokra már nem is lesz szükséged. Egyetlen dolgod van, felkötni a kötényt, majd kipróbálni őket.

 

Húsvéti kakaós kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kakaó
  • 5 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • tej
  • csipet só

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Önts rá a lisztre, két egész tojással, illetve a harmadik fehérjével gyúrd össze. Ha nem elég az élesztős massza, önts még a tésztához tejet.

Hagyd kelni körülbelül egy órán keresztül. A megkelt tésztát oszd hat egyforma gombócra. Egy serpenyőben a vajat a kakaóval és a cukorral olvaszd fel, és azt is oszd hat részre. A tésztákat a kezeddel nyújtsd ki a tepsi hosszára.

A szélessége 10 cm legyen. Kend meg a kakaós masszával, majd tekerd fel, és alaposan nyomkodd össze a végeit, hogy a kakaó ne folyjon ki. Hármat-hármat fonj össze, és a megmaradt tojássárgával kend meg a tetejét. Hideg sütőbe tedd, és úgy gyújts be alatta, mert még ez idő alatt is kelni fog. Süsd aranybarnára.

Húsvéti diós koszorú

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg darált dió
  • 12 evőkanál tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mandula
  • 1 teáskanál citromlé

A túrót krumplinyomón törd át. Keverd össze egy tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tej felével. A sütőporos lisztet szitáld a túrós masszába, és gyúrd össze. Tedd hűtőbe, és 15-20 percig pihentesd. A tej másik felét melegítsd fel, és öntsd a dióra. Ha a tészta pihent, lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra. A közepére tedd rá a diós tölteléket, és hosszában tekerd fel. Formázd koszorú alakúra, és a két végét alaposan illeszd össze. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a süti tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg. A porcukrot a citromlével és a mandulával keverd össze, és kend a kihűlt koszorú tetejére. Szeletelve, ízlés szerint porcukorral meghintve tálald.

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg mogyoró
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál fahéj

A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojássárgákat a porcukorral verd habosra. Tedd bele a répát, a darált mogyorót és a zsemlemorzsát. Szórd meg fahéjjal, és a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd meg. Ízlés szerint csokoládéöntettel tálald.

Pudingfészek

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál tej
  • 4 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel gyúrd össze. Egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap a tésztát oszd legalább 40 kis darabra, és kosárkaformákba nyomkodd bele. Előmelegített sütőben süsd meg, utána pedig hagyd kihűlni. Főzd meg a vaníliás pudingot, és töltsd bele a kis kosárkákba. Ízlés szerint mazsolával díszítsd a tetejét.

Blog.hu ajánló