4 locsolóváró húsvéti édesség
Nem csupán a hagyományos kalács lehet része az ünnepnek, hanem ezek a kitűnő, locsolóváró húsvéti sütemények is.
Isteni sütik, melyek viszonylag gyorsan megvannak, és amelyekből biztosan nem marad egy morzsányi sem.
A következő mesés receptekkel úgy elkápráztathatod locsolóidat, hogy a hímes tojásokra már nem is lesz szükséged. Egyetlen dolgod van, felkötni a kötényt, majd kipróbálni őket.
Húsvéti kakaós kalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kakaó
- 5 dkg élesztő
- 3 tojás
- tej
- csipet só
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Önts rá a lisztre, két egész tojással, illetve a harmadik fehérjével gyúrd össze. Ha nem elég az élesztős massza, önts még a tésztához tejet.
Hagyd kelni körülbelül egy órán keresztül. A megkelt tésztát oszd hat egyforma gombócra. Egy serpenyőben a vajat a kakaóval és a cukorral olvaszd fel, és azt is oszd hat részre. A tésztákat a kezeddel nyújtsd ki a tepsi hosszára.
A szélessége 10 cm legyen. Kend meg a kakaós masszával, majd tekerd fel, és alaposan nyomkodd össze a végeit, hogy a kakaó ne folyjon ki. Hármat-hármat fonj össze, és a megmaradt tojássárgával kend meg a tetejét. Hideg sütőbe tedd, és úgy gyújts be alatta, mert még ez idő alatt is kelni fog. Süsd aranybarnára.
Húsvéti diós koszorú
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg darált dió
- 12 evőkanál tej
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg mandula
- 1 teáskanál citromlé
A túrót krumplinyomón törd át. Keverd össze egy tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tej felével. A sütőporos lisztet szitáld a túrós masszába, és gyúrd össze. Tedd hűtőbe, és 15-20 percig pihentesd. A tej másik felét melegítsd fel, és öntsd a dióra. Ha a tészta pihent, lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra. A közepére tedd rá a diós tölteléket, és hosszában tekerd fel. Formázd koszorú alakúra, és a két végét alaposan illeszd össze. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a süti tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg. A porcukrot a citromlével és a mandulával keverd össze, és kend a kihűlt koszorú tetejére. Szeletelve, ízlés szerint porcukorral meghintve tálald.
Húsvéti répatorta
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg mogyoró
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 1 kiskanál fahéj
A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojássárgákat a porcukorral verd habosra. Tedd bele a répát, a darált mogyorót és a zsemlemorzsát. Szórd meg fahéjjal, és a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd meg. Ízlés szerint csokoládéöntettel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pudingfészek
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál tej
- 4 tojássárgája
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag mazsola
Hozzávalók a töltelékhez:
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel gyúrd össze. Egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap a tésztát oszd legalább 40 kis darabra, és kosárkaformákba nyomkodd bele. Előmelegített sütőben süsd meg, utána pedig hagyd kihűlni. Főzd meg a vaníliás pudingot, és töltsd bele a kis kosárkákba. Ízlés szerint mazsolával díszítsd a tetejét.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény