4 laktató tavaszi saláta

Fogyj éhezés nélkül!

Ha szeretnél megszabadulni néhány fölös kilótól, viszont nem akarsz koplalni, próbáld ki salátáinkat, melyek főételként is megállják a helyüket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Saláta gazdagon

Hozzávalók:

  • fél jégsaláta
  • 1 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 póréhagyma
  • 3 csiperke
  • fűszervaj
  • tonhal növényi olajban
  • 2 mini mozzarella
  • 10 dkg füstölt sajt

A salátát, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd össze, és egy nagy tálban keverd össze. A tonhalkonzervből kiskanállal szedj rá a salátára, így kevés olaj is megy rá, és nem kell cukros önteteket használni. A sajtot kis darabokban dobáld a tetejére.

A gombát fűszervajon pici sóval pirítsd le, és forrón oszd el a salátán. Amíg pirul, addig reszeld le a füstölt sajtot, és szórd a forró gombára. Érdemes az alapsalátát tálkákba szedni, majd utána hozzáadni a halat, a gombát és a sajtot, mert nehezebben adagolható, ha már ráolvadt a sajt.

Szárnyashúsos saláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemell
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg alma
  • 1 fejes saláta
  • 1 dl kefir
  • citromlé
  • bors
  • kevés mustár

A megfőtt csirkemellet, a főtt, meghámozott burgonyát, az almát, illetve a megmosott, leszárított fejes salátát vágd vékony csíkokra. Kefirből és mustárból citromlével, kevés sóval és borssal készíts öntetet, majd óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel díszítsd.

Vitaminsaláta húsgolyókkal

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 1 tojás
  • fél teáskanál szárított kakukkfű
  • 4 evőkanál olaj
  • 15 dkg galambbegysaláta
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg saláta
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • cukor
  • bors

Serpenyőben pirítsd a fenyőmagot szárazon aranybarnára. Az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal dolgozd össze. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezd. A masszából formálj apró golyókat. Teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat hevíts fel, és süsd meg a húsgolyókat. A kukoricát csepegtesd le. A paradicsomokat vágd négyfelé, majd apróra kockázd fel. A balzsamecetet sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítsd. Cseppenként dolgozd bele a maradék olajat, és forgasd bele a paradicsomkarikákat. A salátát a kukoricával keverd össze, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül az öntettel locsold meg. Félbarna kenyér illik hozzá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Balzsamos pulykasaláta

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 20 dkg sonka
  • 60 dkg pulykasült
  • 1 jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 konzerv óriás fehérbab
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg eidami sajt
  • 10 dkg olívabogyó

Készítsd el először a dresszinget. Tedd egy keverőedénybe a mustárt, a balzsamecetet, a reszelt fokhagymát, az olasz fűszerkeveréket és az olívaolajat. Keverd alaposan össze, majd tedd félre. Egy nagy salátástálba tépkedd bele a jégsalátát, tedd bele a felkockázott sonkát, a paradicsomot, a sajtot, az olívabogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett babot. Add még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgasd le a dresszinggel, majd keverd óvatosan össze.

Ezt is szeretjük