4 krumplis recept 400 kalória alatt
Óriás képgalériával!
Kevesen tudják, hogy 10 dkg krumpliban csak 70 kalória van. Ha nem bő zsírban sütöd, a burgonya is remek diétás fogás.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mindig kéznél van, olcsó, finom, és nem kell, hogy hizlaló legyen. Ha fogyókúrázol, vagy egyszerűen csak odafigyelsz, és szereted tudni, mit eszel, nyugodt lehetsz.

Ezen ételek közül egy sem tartalmaz többet adagonként 400 kalóriánál. A receptek egy főre szólnak.

Így akkor se lehetsz kísértésbe, ha hajlamos vagy éjjel túrákat tenni a hűtőhöz, és repetázni a vacsorából.

Sajtos krumplileves

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mozzarella
  • 3 dl húsleveslé
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • köménymag

A krumplit hámozd meg és kockázd fel, a répát vágd karikára. Tedd fel őket főni a húsleveslében, ízesítsd sóval és egy kis köménnyel.

Ha megfőtt, botmixerrel turmixold össze, majd tedd vissza a tűzhelyre, és gyenge lángon olvaszd bele a mozzarellát, majd fűszerezd petrezselyemmel.

Kecskesajtos-mézes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 2 nagy burgonya
  • 2 zöldalma
  • 10 dkg kecsekesajt vagy márványsajt
  • 5 dkg rukkola vagy friss bazsalikomlevél
  • 5 dkg vágott dióbél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál citromlé

A burgonyát alaposan tisztítsd meg, héjastól vágd karikára, és forró, sós vízben főzd 15 percig. Az almát héjastól vágd kockákra, és locsold meg a citromlével. A kecskesajtot is darabold fel, majd keverd össze a főtt burgonyával, az almával, a dióval és a rukkolával. A mézet és az ecetet keverd simára az olajjal és a köménymaggal, locsold meg vele a salátát, és azonnal tálald.

Krumplis lepény

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • fél paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • egy kávéskanál provance-i fűszerkeverék

A krumplit enyhén sós vízben főzd meg, hámozd meg, és vágd szeletekre, a paradicsomot karikázd fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a krumplit. Gyakran megkeverve enyhén pirítsd meg. A tojásokat öntsd egy tálkába, ízesítsd a fűszerekkel, és verd fel egy villával. Ezután öntsd a krumplira, keverd meg, majd közepes lángon süsd még 15 percig, amíg a tojás elkezd kocsonyásodni. Ezután csúsztasd egy lapos tálra, hagyd pár percig pihenni, majd szeletelve tálald.

Édes-savanyú krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nem szétfövő burgonya
  • 2 evőkanál semleges olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított chili
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • feketebors

A krumplit hámozd meg, majd uborkagyalun gyaluld le. Az újhagymát vágd 5 cm-es darabokra, majd vágd vékony szeletekre. A paprikát csíkozd fel. A fokhagymát törd össze, a chilit morzsold el. Forrósíts fel egy wokot vagy egy nagyobb serpenyőt, majd a burgonyát, a paprikát és az újhagymát nagy lángon, állandóan kevergetve süsd hét percig. A cukrot keverd el az ecettel és a szójaszósszal, a fokhagymával együtt öntsd a burgonyához, és alacsony lángon egy percig főzd együtt őket. Ezután sózd, borsozd, és tálald apróra vágott metélőhagymával.

Blog.hu ajánló