4 krémes, tejszínes tészta
Négy mennyeien finom tésztarecept a szürke hétköznapokra. Vegetáriánusok és húsevők is megtalálják a számukra tetszetős változatot.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztafélék sok házban a toplista élén állnak. A paradicsomos, fűszeres szószok mellett azonban a tejszínről sem szabad megfeledkezni.

Próbálj ki néhány egyszerűen elkészíthető, krémes finomságot, és kényeztesd magad vagy a családodat a selymes ízű tésztákkal.

Tejszínes-borsós tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sajt
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csirkemellfilé
  • olaj
  • fehérbors
  • szerecsendió

A tésztát főzd ki sós vízben. A borsót párold puhára egy kis olajon. A felcsíkozott csirkemellet pici olajon hirtelen pirítsd meg, és öntsd fel a tejszínnel.

Sózd, borsozd, és reszelj bele egy kevés szerecsendiót. A tejszínbe, amikor már majdnem forr, szórd bele a reszelt sajtot. Amikor felolvad, tedd bele a borsót és a tésztát. Főzd így 1-2 percig, és már tálalhatod is.

Gombás-tejszínes tészta olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg olajbogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak milánói makaróni
  • bors
  • oregánó

A tésztát sós vízben főzd meg. Olajon pirítsd meg a felaprózott gombát, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, oregánózd ízlés szerint. Öntsd hozzá a makaróniport, és öntsd fel tejszínnel. Főzd így néhány percig, majd keverd bele a krémsajtot és a felkarikázott olajbogyót. Ha sűrű, hígítsd fel egy kis vízzel. A leszűrt tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Póréhagymás-tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A tésztát főzd meg, szűrd le, de úgy, hogy a tésztalé megmaradjon. A póréhagymát apróra vágd fel. Pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a felkockázott sonkát. Sózd, borsozd, és a zúzott fokhagymát is keverd hozzá. Egy kisebb tálkában a lisztet a tejszínnel keverd csomómentesre, és hígítsd fel a tészta főzőlevével. Öntsd a póréhagymás keverékre, és sűrítsd be. Végül adj hozzá két-három evőkanálnyit, és főzd így 1-2 percig. Tálaláskor reszelj sajtot a tetejére.

Rakott tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • fél kg makaróni
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • szerecsendió
  • tej
  • olaj

A tésztát főzd meg sós vízben. Az apróra vágott sonkát és a lecsöpögtetett gombát az olajon pirítsd meg, majd sózd meg. Mikor megpirult, öntsd hozzá a tejszínt. Forrald egy kicsit, majd a tejföl egy kis részét is keverd bele. Pici tejben keverd el a lisztet, és öntsd a mártásra, hogy krémesebb állagú legyen. Kevés szerecsendiót reszelj rá. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, tedd bele a tészta felét. Öntsd rá a mártást, majd a tészta másik részét. A tetejét kend meg a maradék tejföllel, reszelj sajtot a tetejére, és süsd a sütőben, míg meg nem pirul.

Blog.hu ajánló