4 krémes, tejszínes tészta

Négy mennyeien finom tésztarecept a szürke hétköznapokra. Vegetáriánusok és húsevők is megtalálják a számukra tetszetős változatot.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztafélék sok házban a toplista élén állnak. A paradicsomos, fűszeres szószok mellett azonban a tejszínről sem szabad megfeledkezni.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbálj ki néhány egyszerűen elkészíthető, krémes finomságot, és kényeztesd magad vagy a családodat a selymes ízű tésztákkal.

Tejszínes-borsós tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sajt
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csirkemellfilé
  • olaj
  • fehérbors
  • szerecsendió

A tésztát főzd ki sós vízben. A borsót párold puhára egy kis olajon. A felcsíkozott csirkemellet pici olajon hirtelen pirítsd meg, és öntsd fel a tejszínnel.

Sózd, borsozd, és reszelj bele egy kevés szerecsendiót. A tejszínbe, amikor már majdnem forr, szórd bele a reszelt sajtot. Amikor felolvad, tedd bele a borsót és a tésztát. Főzd így 1-2 percig, és már tálalhatod is.

Gombás-tejszínes tészta olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg olajbogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak milánói makaróni
  • bors
  • oregánó

A tésztát sós vízben főzd meg. Olajon pirítsd meg a felaprózott gombát, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, oregánózd ízlés szerint. Öntsd hozzá a makaróniport, és öntsd fel tejszínnel. Főzd így néhány percig, majd keverd bele a krémsajtot és a felkarikázott olajbogyót. Ha sűrű, hígítsd fel egy kis vízzel. A leszűrt tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Póréhagymás-tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A tésztát főzd meg, szűrd le, de úgy, hogy a tésztalé megmaradjon. A póréhagymát apróra vágd fel. Pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a felkockázott sonkát. Sózd, borsozd, és a zúzott fokhagymát is keverd hozzá. Egy kisebb tálkában a lisztet a tejszínnel keverd csomómentesre, és hígítsd fel a tészta főzőlevével. Öntsd a póréhagymás keverékre, és sűrítsd be. Végül adj hozzá két-három evőkanálnyit, és főzd így 1-2 percig. Tálaláskor reszelj sajtot a tetejére.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rakott tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • fél kg makaróni
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • szerecsendió
  • tej
  • olaj

A tésztát főzd meg sós vízben. Az apróra vágott sonkát és a lecsöpögtetett gombát az olajon pirítsd meg, majd sózd meg. Mikor megpirult, öntsd hozzá a tejszínt. Forrald egy kicsit, majd a tejföl egy kis részét is keverd bele. Pici tejben keverd el a lisztet, és öntsd a mártásra, hogy krémesebb állagú legyen. Kevés szerecsendiót reszelj rá. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, tedd bele a tészta felét. Öntsd rá a mártást, majd a tészta másik részét. A tetejét kend meg a maradék tejföllel, reszelj sajtot a tetejére, és süsd a sütőben, míg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük