4 klasszikus saláta receptje

Ha szeretnéd megtartani nyári formádat, próbáld ki laktató salátareceptjeinket, melyekkel biztosan nem fogsz mellé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A következő salátareceptek a nagy klasszikusok közé tartoznak. Próbáld ki őket, hiszen ilyenkor, nyáron a legfrissebb zöldségeket használhatod fel hozzájuk, és plusz pont jár nekik, amiért nagyon egészségesek is.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezenkívül gyorsan megvannak, és ugyanolyan jóllakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától. Irány a konyha, és salátára fel!

Waldorf-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg dióbél
  • 2 dl majonéz
  • 1 fej saláta
  • 1 citrom
  • fél dl tejszín

A zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd a zellerre. A dióbélről szedd le a héját, majd vágd fel. Az almákat szintén hámozd meg, szedd ki a magházat, és apróra kockázd fel. A majonézt a tejszínnel keverd össze, majd szórd bele az apróra felvágott salátát is. Végül a zellert, a dióbelet és az almát is keverd a majonézes öntetbe. Ízlésed szerint sózd meg.

Csirkés Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szelet kenyér
  • 2-3 paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 tojás
  • Worchester-szósz
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • oregánó
  • bors

A jégsalátát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. A tejszínt a mustárral, a Worchester-szósszal és az olívaolajjal keverd krémes állagúra. Zúzd bele a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd és pirítsd meg. A kenyeret szintén kockázd fel, és azt is pirítsd meg. Végül a zöldségeket, a húst és a kenyeret öntsd össze, és locsold meg az öntettel.

Ha érdekel, hogy eredetileg hogyan készítették a Cézár-salátát, akkor kattints ide!

Tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tonhal
  • 3 szem kapribogyó
  • 2 dl kefir
  • 1 citrom
  • fél dl majonéz
  • babérlevél
  • kapor
  • bors

A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a majonézzel keverd össze, és borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta sajt
  • 1 kígyóuborka
  • 4 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 24 szem fekete olívabogyó
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • oregánó, kakukkfű

A zöldségeket és a sajtot vágd apró kockákra. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat az összemorzsolt fűszerekkel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldséges sajtra. Hidegen tálald.

Ezt is szeretjük