4 izgalmas tészta 25 perc alatt

Ha nincs kedved a vasárnapi ebéddel bíbelődni, akkor dobj össze egy finom tésztát, senki nem tiltakozik majd. Rengeteg a lehetőség.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd ebédet vagy vacsorát készíteni, mégis valami különlegessel szeretnél előállni, a tészta jó választás, még akkor is, ha vasárnap általában a legtöbben klasszikusabb fogásokat tesznek az asztalra.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Plusz 60 recept

Az alábbi négy tészta igazán egyszerű, ha azonban szeretnél több variációt megismerni, akkor kattints kalkulátorunkban a neked tetsző tésztafélére.

Spenótos vékonymetélt tintahallal

Hozzávalók:

  • 50 dkg vékonymetélt
  • 40 dkg tintahal
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl fehérbor
  • fehérbors

A spenótot fonnyaszd meg egy kevés olvasztott vajon, és add hozzá a vékony csíkokra vágott cukkinit. Ízesítsd sóval és zúzott fokhagymával, majd öntsd fel a tejszínnel, és szórd meg fehérborssal.

Add hozzá a kifőtt tésztát, keverd meg, majd forrald össze. Egy másik serpenyőben forró olajon hirtelen süsd meg a karikára vágott tintahalat, adj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, öntsd fel a fehérborral, és forrald fel. A halkarikákat tedd a spenótos tészta tetejére, és szórd meg az egészet parmezánnal.

Gyömbéres tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 6 paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kis darab gyömbér
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Kevés olajon pirítsd meg a nagyon apróra vágott gyömbért és a hagymát. Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd. Főzd sűrűre a levet, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot és az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára.

Paprikás-szezámmagos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 20 dkg szezámmag
  • 3 evőkanál paprikakrém
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • olaj

A tésztát főzd meg sós vízben, a szezámmagot pedig olaj nélkül, szárazon pirítsd meg. A kifőtt tésztához adj két evőkanál olajat, hogy ne tapadjon össze. A szezámmagot keverd el a paprikakrémmel és az ételízesítővel, majd add a tésztához.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Gyümölcsös sült tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 30 dkg vegyes gyümölcs
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg méz
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A tésztát főzd meg, a gyümölcsöket pedig vágd kockára. A tojások sárgáját keverd el a mézzel, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd szórd bele a gyümölcsöt. Keverd hozzá a kifőtt metéltet, és az egészet terítsd egy vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba. Előmelegített sütőben süsd elő, közben a tojások fehérjét verd kemény habbá. Borítsd be vele a tészta tetejét, majd tedd vissza a sütőbe, és pirítsd meg a habot. Ha kész, szeleteld fel, és porcukorral meghintve tálald.

Ezt is szeretjük