4 izgalmas húsvéti sütemény
Húsvétkor a sütemények neked is járnak, nem csak a locsolóknak. Próbáld ki receptjeinket, de azért hagyj a vendégeknek is.
Az ünnep közeledtével biztosan megfordul a fejedben, hogy a hímes tojáson kívül mivel fogod megkínálni a locsolókat.
Íme, néhány remek recept, mellyel a házigazda szerepében garantáltan sikert aratsz. Hogy mindenkinek a kedvére tehess, sós és édes változatokkal is készülj.
Narancsos süti
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 7 dl narancslé
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját a cukorral, a sütőporos liszttel, az olajjal, a kakaóval alaposan keverd össze.
Óvatosan forgasd bele a kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg. Ha elkészült, hagyd kihűlni. A vajat a porcukorral keverd habosra, szórd bele a vaníliás cukrot, és morzsold bele a túrót. Ezt a krémet kend a kihűlt tészta tetejére. A vaníliás pudingporokat főzd meg a narancslében. Ha kihűlt, kend a túrókrém tetejére. A sütit tedd hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen. Szeletelve tálald.
Túrós-mazsolás szelet
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 15 dkg vaj
- 10 dkg mazsola
- 4 tojás
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 dl rum vagy rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a vajjal keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, öntsd bele az élesztőt, és alaposan dolgozd össze. A tésztát oszd két részre, és az egyiket lisztezett deszkán nyújtsd ki. Egy kerek sütőformát vajazz ki, és az alját béleld ki a kinyújtott tésztával. A mazsolát mosd át, hagyd, hogy lecsepegjen, majd áztasd bele a rumba. A túrót törd át, és a vaníliás cukorral, valamint a porcukorral keverd simára. Add hozzá a mazsolát és a reszelt citromhéjat is. A masszát öntsd a sütőformába. A tészta másik felét is nyújtsd ki, majd terítsd rá a krémre. Hagyd pihenni egy órán keresztül, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Ízlés szerint porcukorral tálald.
Körtés rétes
Hozzávalók:
- 45 dkg körte
- 15 dkg kalács
- 4 réteslap
- 3 evőkanál körtepálinka
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál cukor
- fél citrom leve
- vaj
- porcukor
- csipetnyi fahéj
A körtéket hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel őket. A mazsolát mosd meg, és hagyd lecsepegni. A körteszeleteket a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével és a körtepálinkával keverd össze. Hagyd állni körülbelül 45 percig. A kalácsot kockázd fel, és keverd bele azt is. Az egyik réteslapot fektesd nedves konyharuhára, kend meg olvasztott vajjal, és boríts rá egy másik réteslapot. A körtés töltelék felét kend rá a tészta egyharmadára, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerd fel. Ugyanígy készítsd el a másik két lapot is. Olvasztott vajjal kend meg a tetejüket, és előmelegített sütőben süsd meg. Szeletelve, porcukorral meghintve tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vendégváró pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- tejföl
A lisztbe szórd bele a sütőport. Morzsold bele a vajat. Keverd bele a reszelt sajtot és a sót, majd annyi tejföllel, hogy összeálljon, gyúrd össze. Lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra, és szaggasd ki. A tojást verd fel, és kend meg a pogik tetejét. Ízlés szerint köménymaggal szórd meg. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény