4 izgalmas húsvéti sütemény

Húsvétkor a sütemények neked is járnak, nem csak a locsolóknak. Próbáld ki receptjeinket, de azért hagyj a vendégeknek is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnep közeledtével biztosan megfordul a fejedben, hogy a hímes tojáson kívül mivel fogod megkínálni a locsolókat.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Íme, néhány remek recept, mellyel a házigazda szerepében garantáltan sikert aratsz. Hogy mindenkinek a kedvére tehess, sós és édes változatokkal is készülj.

Narancsos süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dl narancslé
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját a cukorral, a sütőporos liszttel, az olajjal, a kakaóval alaposan keverd össze.

Óvatosan forgasd bele a kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg. Ha elkészült, hagyd kihűlni. A vajat a porcukorral keverd habosra, szórd bele a vaníliás cukrot, és morzsold bele a túrót. Ezt a krémet kend a kihűlt tészta tetejére. A vaníliás pudingporokat főzd meg a narancslében. Ha kihűlt, kend a túrókrém tetejére. A sütit tedd hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen. Szeletelve tálald.

Túrós-mazsolás szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl rum vagy rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a vajjal keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, öntsd bele az élesztőt, és alaposan dolgozd össze. A tésztát oszd két részre, és az egyiket lisztezett deszkán nyújtsd ki. Egy kerek sütőformát vajazz ki, és az alját béleld ki a kinyújtott tésztával. A mazsolát mosd át, hagyd, hogy lecsepegjen, majd áztasd bele a rumba. A túrót törd át, és a vaníliás cukorral, valamint a porcukorral keverd simára. Add hozzá a mazsolát és a reszelt citromhéjat is. A masszát öntsd a sütőformába. A tészta másik felét is nyújtsd ki, majd terítsd rá a krémre. Hagyd pihenni egy órán keresztül, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Ízlés szerint porcukorral tálald.

Körtés rétes

Hozzávalók:

  • 45 dkg körte
  • 15 dkg kalács
  • 4 réteslap
  • 3 evőkanál körtepálinka
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál cukor
  • fél citrom leve
  • vaj
  • porcukor
  • csipetnyi fahéj

A körtéket hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel őket. A mazsolát mosd meg, és hagyd lecsepegni. A körteszeleteket a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével és a körtepálinkával keverd össze. Hagyd állni körülbelül 45 percig. A kalácsot kockázd fel, és keverd bele azt is. Az egyik réteslapot fektesd nedves konyharuhára, kend meg olvasztott vajjal, és boríts rá egy másik réteslapot. A körtés töltelék felét kend rá a tészta egyharmadára, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerd fel. Ugyanígy készítsd el a másik két lapot is. Olvasztott vajjal kend meg a tetejüket, és előmelegített sütőben süsd meg. Szeletelve, porcukorral meghintve tálald.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vendégváró pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • tejföl

A lisztbe szórd bele a sütőport. Morzsold bele a vajat. Keverd bele a reszelt sajtot és a sót, majd annyi tejföllel, hogy összeálljon, gyúrd össze. Lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra, és szaggasd ki. A tojást verd fel, és kend meg a pogik tetejét. Ízlés szerint köménymaggal szórd meg. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük