4 isteni süti mirelitből

Olcsón és gyorsan

Nem muszáj bajlódnod a süteménytészták elkészítésével. Vásárolj fagyasztott változatokat, és töltsd meg őket mindenféle földi jóval!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok háziasszonyt elrettent a konyhában való kísérletezéstől a süteménytészták időigényes és olykor bonyolult elkészítése. Pihentetni, hajtogatni, órákra hűtőbe tenni, ez mind hosszú idő, így, ha te sem szeretnéd várakozásra fecsérelni az időd, vásárolj készen kapható, mirelit tésztákat.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyszerűen csak engedd fel őket, hogy szoba-hőmérsékletűvé váljanak, töltsd meg gyümölccsel, csokoládéval, illetve azzal, amit éppen megkívánsz, és már dobhatod is a sütőbe.

Túrós bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag mirelit kelt tészta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • pici liszt

A tésztát vedd ki a mélyhűtőből legalább egy órával a felhasználás előtt. Lisztezett deszkán nyújtsd ki kisujjnyi vastagságúra, és vágj belőle téglalapokat. A túrót egy villa segítségével törd össze, szórd bele a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd keverd össze az egészet.

Egy-egy púpozott teáskanállal tegyél a túróból a téglalapok közepére, majd nyomogasd le a szélüket, nehogy a töltelék kifolyjon. A buktákat kend meg a tojássárgájával, és előmelegített sütőben süsd pirosra őket.

Almás-diós rétes

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag mirelit réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 marék darált háztartási keksz
  • fahéj

A nyújtódeszkára fektesd rá a réteslapokat. Az almát hámozd meg, reszeld le. Add hozzá a citromlevet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, valamint szórd meg ízlésed szerint fahéjjal.

Öntsd le az alma kiengedett levét, és keverd a fahéjas töltelékhez a diót.
A kiengedett réteslapok tetejét kend meg olvasztott vajjal, és tedd őket egymásra egy lisztezett konyharuhán. Szórd be vékonyan darált keksszel, és simítsd rá az almás tölteléket.

Óvatosan tekerd fel a rétest, és a vaj segítségével tapaszd össze a széleit, nehogy kifolyjon a töltelék. Végül előmelegített sütőben süsd készre 10-20 perc alatt.

Kókuszos-csokoládés batyu

Hozzávalók:

  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag mirelit leveles tészta

A leveles tésztát hagyd kiengedni, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki kisujjnyi vastagra. A csokit törd össze, és a vaj nagyobb részével együtt gőz felett olvaszd fel. Amikor már folyékony, keverd hozzá a kókuszreszeléket, majd hagyd picit hűlni.

A tésztát vágd téglalapokra, és a közepükre kanalazz a csokis masszából. Alaposan hajtogasd be a széleit, majd a maradék felolvasztott vajjal kend meg a batyukat. Előmelegített sütőben süsd készre őket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Banános kosárka

Hozzávalók:

  • 30 dkg mirelit linzertészta
  • 3 banán
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél dl tej
  • csipetnyi só

A tojásokat a tejjel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet és a porcukrot, keverd hozzá az olajat, a sót, a fahéjat. A kiengedett linzertésztát nyújtsd ki vékonyra, és kis kosárformákat bélelj ki vele. Előmelegített sütőbe tedd be, majd félig süsd meg őket.

A banánokat hámozd meg, majd vágd őket kisebb csíkokra. A kosárkákat töltsd meg velük, és öntsd fel a lisztes masszával. Tedd vissza a sütőbe, és egészen addig süsd, míg ez a massza meg nem szilárdul. A kosárkákat hagyd kihűlni a sütőlapon, és hidegen tálald őket.

OLVASD EL EZT IS!

morzsasuti
  • gyümölcs
  • barack

15 perces morzsasütik

Ezt is szeretjük