4 isteni rakott karfiol variáció
Egy zöldség és négy különböző főétel, melyek jól jönnek egy hosszú, fárasztó nap után. Szinte csak bedobod a sütőbe, és kész is. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol C-vitaminban igencsak gazdag zöldség, így nagyon is ajánlott a fogyasztása. A következő rakottasok laktatóak, és gyorsan elkészíthetőek, nem mellesleg finomak is.

Megszórhatod egyszerűen pirított zsemlemorzsával is, de felturbózhatod hússal vagy sajttal. Amihez éppen kedved van.

Klasszikus rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csésze rizs
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • bors

A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.

Sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül 5 percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Sárgarépás karfiol

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj

A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A répát hámozd meg, szeleteld fel, ezután pedig némi vajon párold puhára. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és tedd bele a karfiol felét. Szórd rá a répát, és tedd a tetejére a maradék karfiolt. A joghurtot a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd sóval, borssal. Locsold rá a karfiol tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Tojásos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 25 dkg darált hús
  • 5 tojás
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál vaj
  • pirospaprika
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon párold üvegesre. Tedd rá a húst, majd szórd meg pirospaprikával, és alaposan keverd össze. Add hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, és párold a húst puhára. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. Egy tűzálló tál alját locsold meg a pörkölt szaftjával, és tedd rá a karfiol felét. A megfőzött tojásokat karikázd fel, és rétegezd a karfiolra. A tetejére tedd rá a húst, a maradék karfiolt, és picit sózd, borsozd meg az egészet. Végül locsold meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

husosrakottas 5
  • tészta
  • rakott étel

4 gyors rakott tészta

Blog.hu ajánló