4 isteni piskóta
Könnyen elkészítheted
A piskótasütéstől sok kezdő konyhatündér ódzkodik, pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni a tökéletes süteményt, akár több változatban is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mandulás piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 csomag sütőpor

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat a cukorral keverd krémesre, ehhez add hozzá fokozatosan a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát.

Majd add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, süsd körülbelül ötven percig.

Narancskrémes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 narancs
  • 3 dl tejszín
  • 20-25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 1 kis poharas tejföl
  • 1 csomag zselatinpor

A tejfölt keverd össze a cukorral, reszeld hozzá a narancs héját, és facsard bele a levét. A maradék narancsot kockázd fel, és keverd a krémhez. A tejszínt verd fel jó alaposan, és keverd a többihez. A zselatint keverd el hideg vízben, majd add hozzá a krémhez. Egy nagy tálban rétegezd a babapiskótára. Kiadós és laktató finomság.

Meggyes-rumos rakott piskóta

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál csokoládé

A többihez:

  • 5 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg puha mazsola
  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 7 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Először készítsd el a piskótát, de készen is vehetsz piskótalapot.
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

A mandulát vágd durvára, serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg. A mazsolát öblítsd le forró vízzel, a meggybefőttet csepegtesd le. A piskótát vágd kockákra, tedd egy szép üvegtálba, locsold meg rummal, és szórd meg mandulával, mazsolával és meggyel. A vaníliás krémhez keverd habosra a cukrot és a tojássárgáját, add hozzá a hat evőkanál tejjel elkevert pudingport. A többi tejet forrald fel, és add apránként a tojásos keverékhez, majd mindezt kis lángon főzd sűrűre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és add apránként a krémhez. Ezzel vond be a piskóta-rakottast. Legalább négy órát hagyd hűlni tálalás előtt.

Mézes-diós piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl víz
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál langyos méz
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg durvára őrölt dió

A tojásokat a cukorral verd habosra, majd add hozzá a lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a mézet, a lekvárt, a mazsolát és az apróra vágott dió felét. Egy nagy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg egy kevés liszttel, hogy ne ragadjon bele a süti. Öntsd bele a tésztát, és a tetejét szórd meg a maradék dióval. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd nagyjából 30 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Blog.hu ajánló