4 isteni lecsó recept
A nyár slágere
Tipikus szezonétel a lecsó, amit biztosan te is sokszor készítesz a nyár folyamán. Íme, néhány gazdag változat, nehogy ráunj a sima verzióra.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

Pihe-puha sálak, amikbe te is szívesen beleburkolóznál »

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lecsó tipikus magyar étel, aminek rengeteg változata létezik. Azonban az biztos, hogy mindegyikben szerepel a hagyma, a paprika és a paradicsom hármasa, hiszen ez adja a lecsó alapját.

Ha szeretnéd a hagyományos változatot feldobni, próbáld ki remek, ízletes receptjeinket, melyeket nagyon könnyen összedobhatsz.

Tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A szalonnát apróra vágd fel, és süsd ki a zsírját. A finomra vágott hagymát dinszteld meg rajta, majd öntsd rá a karikára vágott paprikát. Amikor a paprika összeesik, add hozzá a paradicsomot, és amikor levet enged, a felkarikázott kolbászt is tedd bele. Ha már elfőtt a paradicsom leve, szórd meg pirospaprikával, és keverd hozzá a felvert tojásokat. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a tojás meg nem sül.

Rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika

A szalonnát és a hagymát kockázd fel, majd miután a szalonna zsírját kisütötted, dinszteld meg rajta a hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá az összevágott paprikát és paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg, majd tedd bele az alaposan megmosott rizst és a felkarikázott debrecenit. Ha a víz elfőtt alóla, pótold! Párold puhára a rizst, és már tálalhatod is.

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A káposztát csíkokra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágd fel. Pici olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd fel némi vízzel, és hagyd egy kicsit párolódni. Tedd bele a zöldségeket, majd ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Fedd le, és párold majdnem készre. Szórd bele a tarhonyát, majd, ha az is megpuhult, már eheted is.

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon párold meg. A cukkinit hámozd meg, kockázd fel, és dobd a hagymára. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a szintén kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát add hozzá, és főzd meg. Ha minden megpuhult, szórd rá a tetejére a reszelt parmezánt, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló