4 ropogós, foszlós, illatos kenyér házilag
Kényeztesd a családot saját készítésű kenyérrel! Csak arra vigyázz, ha egyszer megízlelik ezt a ropogós csodát, mindig ezt kérik majd!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-olívás kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg magozott olajbogyó
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg sajt
  • vaj
  • őrölt bors

A sonkát kockázd fel, az olajbogyókat pedig vágd félbe. A lisztet, élesztőt, borsot, sót szitáld egy tálba, középre készíts egy mélyedést, ebbe üsd bele a tojásokat. Fakanállal keverd simára, majd add hozzá apránként az olajat. Keverd fényes, sima masszává.

Dolgozd bele a sonkát, az olajbogyót és a lereszelt sajtot. A tésztát tedd vajjal kikent, téglalap alakú tepsibe, és süsd készre. Ha kész, hagyd állni tíz percig, majd borítsd ki, és várd meg, míg teljesen kihűl.

Diós-paradicsomos-köményes-kendermagos

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szárított paradicsom
  • 1 evőkanál dióbél
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 dl tea

Az élesztőt a cukorral és egy kanál liszttel futtasd fel. A liszt közepébe vájj mélyedést, öntsd bele a kovászt, ezt borítsd be liszttel, és addig hagyd kelni, míg nem kezd repedezni a liszt. Közben vágd apróra a szárított paradicsomot, a diót, a köményt és a kendermagot pedig mozsárban törd össze. Ezeket az olajjal és a sóval együtt add a liszthez, és a langyos teával dagaszd keményre. A megdagasztott tésztából formálj hengert, és tedd bele kalácsformába. Takard le konyharuhával, és keleszd a duplájára. Kend meg vízzel, és süsd közepes lángon - húsz perc után kend meg újra, és süsd készre.

Szezámmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl víz

A szezámmagot pirítsd meg olaj nélkül, de vigyázz, mert nagyon gyorsan odakap. A lisztet, a cukrot, a sót és az olívaolajat dagaszd össze. Add hozzá a pirított szezámmagot is, és dagaszd jó alaposan össze. Takard le, és keleszd meleg helyen. A megkelt tésztát óvatosan gyúrd össze, majd helyezd kikent formába. Előmelegített sütőben süsd nagyjából háromnegyed órát.

Füstölt sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 dl tej

A hozzávalókat dagaszd össze jó alaposan, majd takard le, és hagyd megkelni. Finoman gyúrd át a tésztát, és alakíts belőle kenyérformát. Tedd sütőzacskóba, és előmelegített sütőben süsd ropogósra.

Blog.hu ajánló