4 ínycsiklandóan friss tavaszi recept
Eper és spárga
Receptjeink illenek a kellemes tavaszi időhöz. Hamarosan itt az eper- és spárgaszezon.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Négy mesés étel receptje következik, melyeket igazán egyszerű elkészíteni, mégis úgy tűnik, mintha órákig pepecseltél volna velük a konyhában.

Ha valamilyen különleges alkalomból adódóan ki kell tenned magadért, akkor a spárgakrémleves, a tonhal - a vegetáriánusoknak rizottó - és az epres rétes kitűnő választás. Kösd fel a kötényed, és vesd bele magad a munkába!

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg spárga
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • bors

A spárgát mosd meg, és hagyd lecsepegni. A csúcsos végeit vágd le, és tedd félre. A megmaradt részt tisztítsd meg, majd szeleteld fel.

Tedd bele egy lábosba, és öntsd fel körülbelül fél liter vízzel. Szórd bele a cukrot, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd. 25 percig főzd, majd hagyd, hogy kihűljön.

Mixerben pépesítsd össze, majd önts rá még félliternyi vizet, dobd bele a leveskockát és a félretett spárgacsúcsokat. Hagyd főni 10 percig, ezalatt keverd össze a tejfölt a tejjel és a liszttel, majd öntsd a levesbe. Végül a finomra aprított petrezselymet is szórd bele, illetve, ha úgy gondolod, sózd még meg.

Fehérboros rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg Arborio vagy Carnaroli rizs
  • 20 dkg parmezán
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál kakukkfű
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon dinszteld meg. A rizst öntsd a hagymára, és pirítsd meg. Öntsd fel a fehérborral, és körülbelül egy percig főzd. Add hozzá a kakukkfüvet és a húslevest adagonként, folyamatos kevergetés mellett. A legvégén add hozzá a zúzott fokhagymát, a vajat és a reszelt parmezánt. Keverd össze, és fedő alatt még körülbelül 3 percig főzd.

Citromos-fokhagymás tonhal

Hozzávalók:

  • 60 dkg tonhal
  • 4 dkg vaj
  • 4 szál zöldpetrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom

Négy egyenlő nagyságú alufóliát szakíts le, és kend meg vajjal, majd mindegyikre tegyél egy-egy halszeletet. Picit sózd meg, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával. Citromlével csepegtesd meg a tetejét, majd tegyél rá egy-egy megmosott petrezselymet. A fóliát hajtogasd be, a végeit nyomd össze alaposan, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a halat.

Az ínycsiklandó vacsorát a Cousin Cuisine főzőcskén kóstoltuk végig. A Miele-vel karöltve szervezett gourmand-élményekre te is bejelentkezhetsz, és értő kalauzok segítségével kalandozhatsz az ízek világában. Részletesebb információt a Cousin Cuisine oldalán találhatsz.

Epres rétes

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tejszín
  • porcukor

Az egyik tojássárgáját tedd félre, a maradékot a cukorral keverd habosra. Tedd bele a tejszínt, a búzadarát és a vaníliás cukrot, majd pihentesd fél órán keresztül. Az epreket vágd fel apró darabokra, és az áttört túróval együtt keverd a pihentetett masszába. A félretett tojássárgáját pici olajjal keverd össze, és kend meg a réteslapokat. Szórd meg búzadarával és porcukorral, majd tedd rá a tölteléket. Tekerd fel, és tedd olajjal megkent tepsibe. Előmelegített sütőben körülbelül negyed órán át süsd.

Blog.hu ajánló