4 szaftos, magyaros pörkölt

Van, hogy az ember a hideg téli napokon valami igazán laktatóra vágyik. Ilyenkor jó elővenni egy ízes, magyaros receptet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kakaspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kakas
  • 1 csomag belsőség - máj, zúza
  • 1 dl olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd aranysárgára, majd szórd rá a paprikát. Tedd bele a megtisztított és feldarabolt kakast és a zúzát. Sózd meg, keverd meg, majd fedd le.

A levét időnként pótold, nagyjából egy óra múlva lesz kész. Az utolsó negyedórában add hozzá a megtisztított, feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát és a májat. Tálald galuskával.

Szegedi marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg édes-nemes paprika
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • bors

A kockára vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg. Hintsd meg pirospaprikával, majd add hozzá a felkockázott husit. Önts hozzá egy kevés vizet, sózd és borsozd, add hozzá a felvágott paradicsomot és zöldpaprikát. Fedő alatt mérsékelt lángon párold. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, vedd le a fedőt, a pörkölt levét pedig kicsit süsd le. Főtt burgonyát kínálj hozzá.

Budapest pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg csirkemáj és -szív
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • másfél doboz tejföl
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olaj
  • 1 babérlevél

A megmosott húst vágd kis kockákra, és szeleteld fel a gombát. A hagymát vágd apróra, a paprikát vágd karikákra, majd pirítsd meg olajon. Ekkor tedd hozzá a húst és a szívet, és pörköld meg, hogy kifehéredjen. Majd önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az egészet, és főzd félig puhára. A vizet pótold közben, nehogy leégjen. Ha félig megfőtt, tedd hozzá a gombát és a borsót, sózd, borsozd, paprikázd, szórj rá egy kevés majoránnát, és dobd bele a babérlevelet. Az egészet főzd puhára. Ha kész van, tedd bele a májat és a tejfölt, alaposan keverd meg, majd forrald össze az egészet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Harcsapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsahús
  • olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • pirospaprika

A kifilézett halat kockázd fel, a vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot szintén vágd fel. Az olajat hevítsd fel, párold benne üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanál vízzel, tedd vissza a tűzhelyre, és süsd addig, míg a víz elpárolog. Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, csak annyira keverve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalhatod.

Ezt is szeretjük