4 szaftos, magyaros pörkölt
Van, hogy az ember a hideg téli napokon valami igazán laktatóra vágyik. Ilyenkor jó elővenni egy ízes, magyaros receptet.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakaspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kakas
  • 1 csomag belsőség - máj, zúza
  • 1 dl olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd aranysárgára, majd szórd rá a paprikát. Tedd bele a megtisztított és feldarabolt kakast és a zúzát. Sózd meg, keverd meg, majd fedd le.

A levét időnként pótold, nagyjából egy óra múlva lesz kész. Az utolsó negyedórában add hozzá a megtisztított, feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát és a májat. Tálald galuskával.

Szegedi marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg édes-nemes paprika
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • bors

A kockára vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg. Hintsd meg pirospaprikával, majd add hozzá a felkockázott husit. Önts hozzá egy kevés vizet, sózd és borsozd, add hozzá a felvágott paradicsomot és zöldpaprikát. Fedő alatt mérsékelt lángon párold. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, vedd le a fedőt, a pörkölt levét pedig kicsit süsd le. Főtt burgonyát kínálj hozzá.

Budapest pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg csirkemáj és -szív
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • másfél doboz tejföl
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olaj
  • 1 babérlevél

A megmosott húst vágd kis kockákra, és szeleteld fel a gombát. A hagymát vágd apróra, a paprikát vágd karikákra, majd pirítsd meg olajon. Ekkor tedd hozzá a húst és a szívet, és pörköld meg, hogy kifehéredjen. Majd önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az egészet, és főzd félig puhára. A vizet pótold közben, nehogy leégjen. Ha félig megfőtt, tedd hozzá a gombát és a borsót, sózd, borsozd, paprikázd, szórj rá egy kevés majoránnát, és dobd bele a babérlevelet. Az egészet főzd puhára. Ha kész van, tedd bele a májat és a tejfölt, alaposan keverd meg, majd forrald össze az egészet.

Harcsapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsahús
  • olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • pirospaprika

A kifilézett halat kockázd fel, a vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot szintén vágd fel. Az olajat hevítsd fel, párold benne üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanál vízzel, tedd vissza a tűzhelyre, és süsd addig, míg a víz elpárolog. Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, csak annyira keverve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalhatod.

Blog.hu ajánló