4 csodálatos, gyorsan elkészíthető torta

Ha különleges desszerttel szeretnéd meglepni a családot, esetleg egy szülinapos van a környéken, akkor remek ötleteink vannak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyors almatorta

Hozzávalók:

  • 2 nagy alma
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj

A tortaformát vajazd ki, a maradék vajat kis lángon olvaszd meg, majd hűtsd ki. A meghámozott almáknak vájd ki a magházát, és a húsukat nagyon vékonyan szeleteld fel. A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, a tojásfehérjéket pedig verd habbá. A tojássárgájához keverj 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat és a tojásfehérje-hab egyharmadát.

Végül óvatosan forgasd bele a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát simítsd a formába, óvatosan nyomkodd a tetejére az almaszeleteket, és meleg sütőben süsd meg. 5 percig hagyd állni, mielőtt kivennéd a formából. Langyosan kínáld.

Csokitorta egyszerűen

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 12 evőkanál liszt
  • 2,5 evőkanál kakaó
  • 1 tábla tortabevonó

Az egész tojásokat keverd habosra a porcukorral, add hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót is. A jól elkevert tésztát öntsd kisebb, kerek tortaformába, és süsd 200 fokon 25 percig. Ha kihűlt, vond be tortabevonó csokival.

Tejbegríz-torta

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 darab őszibarack – illetve annak megfelelő konzerv-barack
  • barnacukor
  • fahéj

A tejet forrald fel, rakd bele a grízt, és amikor majdnem kész, add hozzá a sütőport. Öntsd bele egy kerek tortaformába. Vágd apró darabokra az őszibarackot, és tedd a torta tetejére. Szórd meg fahéjjal és barnacukorral. Süsd 20 percig 200 fokon.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Citromtorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg margarin
  • 4 zselatinlap/ 3 csomag zselatin
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 citrom

A kekszet törd apróra, és keverd össze a felolvasztott vajjal. A keveréket simítsd egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára, és 5 percre tedd a mélyhűtőbe. A zselatinlapokat áztasd vízbe. Keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt, majd add hozzá az egyik citrom levét és reszelt héját, valamint a zselatint. Ezt a krémet simítsd rá a tortaformában lévő kekszmasszára. A másik citromot szeleteld fel, a szeleteket is vágd félbe, és ezzel díszítsd a tortát. Végül 10 percre még tedd a mélyhűtőbe.

Ezt is szeretjük