4 gyors sült csirke

Fűszeresen, sajttal, sonkával

Tedd izgalmassá az egyszerű sült csirkét, és dobd fel a hétvégi ebédet egy igazán ízletes főfogással!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirke igazi különlegessége abban rejlik, hogy ezer és egyféle módon elkészítheted, így sosem válik unalmassá. Ráadásul az egyszerű hétvégi ebédeken kívül ünnepi lakomákon is megállja a helyét.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fűszerekkel, sajttal vagy éppen sonkával megbolondított receptjeink nagyon finomak, nem lehet nekik ellenállni. Próbáld ki hát te is őket, és dobd fel a vasárnapi ebédet!

Fűszeres csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál méz
  • fél evőkanál cukor
  • fél kiskanál pirospaprika

A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Tedd őket egy tálba, öntsd rájuk az olajat, és szórd meg ételízesítővel. Keverd össze alaposan, és hagyd picit állni.

Az áttört fokhagymát keverd össze a ketchuppal, az ecettel, a citromlével, a cukorral, a mézzel, és szórd meg a pirospaprikával, sóval, borssal. Keverd össze, és kend be a combokat a szósszal. Tedd a combokat kiolajozott tepsibe, és előmelegített sütőben süsd őket pirosra.

Fűszeres, füstölt sajtos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 kiskanál bors
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • csipet só

A csirkét darabold fel. A lisztet a felsorolt fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze, és a húsdarabokat forgasd bele. Egy kivajazott, magas tűzálló tálba fektesd bele őket, és szórd rájuk a maradék lisztet.

A vöröshagymaszeleteket fektesd rájuk, és szórd rá a lereszelt sajtot. Az olajat a tejföllel keverd össze, és locsold rá a sajt tetejére. Fedd be alufóliával a tál tetejét, és előmelegített sütőben süsd puhára a húsokat. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd őket néhány perc alatt pirosra.

Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal

Hozzávalók:

  • 15 dkg edami sajt
  • 3 csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bors

A csirkemelleket kicsit klopfold ki, és sóval, borssal szórd meg. Felhevített olajon süsd őket fehéredésig. Egy tepsit vajazz ki, és fektesd bele a csirkemelleket. Az áttört fokhagymát keverd a tejfölbe, és simítsd a hússzeletekre. Reszeld rá az edami sajtot a tetejére, és előmelegített sütőben pirítsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ananászos-sonkás csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 5 dl tejszín
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 konzerv ananász
  • vaj
  • curry
  • bors

A vajat olvaszd fel, és a csirkemelleket kend meg vele. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és egy tepsiben fektesd őket egymás mellé. Fektess rá egy szelet sonkát és ananászt. Egy pohár ananászlét a tejszínnel és pici curryvel forralj össze, és öntsd rá a csirkére.

Süsd 10-15 percig, majd vedd ki, és reszeld rá a sajtot. Tedd vissza, és süsd aranybarnára.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük